Afbeelding
Owner

Controle op fietsverbod op wandelpad langs de Vecht

MAARSSEN > Handhavers hebben dinsdagochtend gecontroleerd op het fietsverbod op het wandelpad langs de Vecht bij Maarssen.


Het oude jaagpad tussen de gracht in het dorp en de Diependaalsedijk is al jaren bedoeld voor voetgangers en is een veel gebruikte wandelroute langs Goudestein en Doornburgh. Ook veel hondenbezitters maken gebruik van het pad, maar al jaren is er de overlast van fietsers. Ondanks de afsluitingen aan beide kanten dringen soms ook wielrenners door tot het wandelgebied.
'Ik zie ze soms de meest vreemde capriolen uithalen om hun fiets over het hek te tillen', aldus een vaste wandelaar. Het pad is ook bereikbaar via het park bij Goudestein en sinds enige tijd via buitenplaats Doornburgh. Een lekker rondje, maar fietsers, ook soms bootjesgasten op een vouwfiets, verpesten de rust, zo menen veel wandelaars. En regelmatig leidt dat tot conflicten, niet zelden met enig fysiek geweld of belandt een wielrenner in de sloot. Soms gaat het een tijd goed en dan ineens worden de borden met wandelpad over het hoofd gezien.

‘Vanwege klachten over fietsers op het Zandpad in Maarssen, hebben wij al meerdere controles uitgevoerd. Het gaat hier om het stuk wandelpad tussen Maarssen-Dorp en de Diependaalsedijk’, aldus de BOA’s op Instagram.
‘Wandelen mag, maar fietsen niet. Een bekeuring kost 60 euro plus administratiekosten. Hou het gezellig, voorkom een bekeuring en ruzies met wandelaars. Dus stap af, neem de fiets aan de hand en geniet van de mooie route.’ Het is niet bekend hoeveel boetes er zijn uitgeschreven de laatste tijd.