Midzomer in tuin Goudestein
Midzomer in tuin Goudestein Wijkcommissie Valkenkamp

Midzomerbijeenkomst anders en later

Veteranendag en bijeenkomst gedecoreerden vervallen dit jaar

STICHTSE VECHT > De Midzomerbijeenkomst in Stichtse Vecht is sinds 2016 vier jaar op rij georganiseerd in juni of juli, als vervanging van de voorheen gebruikelijke nieuwjaarsbijeenkomst en ter afsluiting van de bestuurlijke periode, vlak voor het zomerreces.


Met als doel in gesprek gaan met inwoners, bedrijven en organisaties en als gemeentebestuur in verbinding zijn met de samenleving. De Midzomerbijeenkomst in deze vorm met een vrije toestroom van bezoekers is niet mogelijk.
Er wordt gekeken naar een alternatief, in een andere vorm, later dit jaar. Dit is mede afhankelijk van welke restricties en maatregelen er later dit jaar van kracht zijn.

Burgemeester Ap Reinders: 'We kijken naar de mogelijkheid van een andere opzet van deze bijeenkomst en bepalen vervolgens of en, zo ja, hoe deze bijeenkomst verantwoord door kan gaan met de dan geldende maatregelen.'
Gemeente Stichtse Vecht laat de Gedecoreerdenmiddag en de Veteranenbijeenkomst in de vertrouwde vorm ook dit jaar niet doorgaan. Vanwege het coronavirus zijn grootschalige samenkomsten vooralsnog niet toegestaan.
'We vinden het erg jammer dat we dit jaar opnieuw onze gedecoreerden en veteranen niet in het zonnetje kunnen zetten. Maar nu er licht aan het einde van de tunnel gloort, gaan we ervan uit dat we hen volgend jaar met een mooi programma kunnen verrassen.' aldus burgemeester Ap Reinders.
De gedecoreerden en veteranen in Stichtse Vecht ontvangen begin juli een persoonlijke boodschap van de burgemeester: 'Als gemeente vinden we het belangrijk om met hen in contact te blijven.'

De verwachting is dat in 2022 wederom een Veteranenbijeenkomst in Stichtse Vecht kan plaatsvinden, als eerbetoon aan alle in Stichtse Vecht woonachtige veteranen. En dat geldt ook voor de gedecoreerdenmiddag.