Oud papier

STICHTSE VECHT > De maatregelen tegen het coronavirus worden langzaam versoepeld. 'We hopen, met alle vrijwilligers die staan te popelen om het oud papier weer op te halen, dat dit vanaf juli weer kan. In de maand juni doet de afvalinzamelaar dit nog,' aldus de gemeente. Kijk op www.varnws.nl bij Gemeente voor meer informatie.


Kinderzwerfboekstation

BREUKELEN > In de voortuin van een woning in het Rode Dorp in Breukelen vlak bij het station staat nu een groot kinderzwerfboekstation. Het idee van de boekenkast in de tuin van de Van Oldenbarneveltstraat nummer 9 is dat iedereen een boek mee kan nemen of er ook weer een ander boek bij kan zetten.


Digitale Overheid

STICHTSE VECHT > Heeft u vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan bent u niet de enige. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig. Nu de bibliotheken weer open zijn kunt u voor al deze vragen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek. Daar helpen we u met het vinden van informatie op internet en verwijzen we u door naar de juiste instanties binnen de gemeente. Het informatiepunt is opgericht in samenwerking met de gemeente Stichtse Vecht, Welzijn Stichtse Vecht, Handje Helpen, Kwadraad, LeefMD, Vluchtelingenwerk. De informatiepunten zijn geopend als de bibliotheek open is. Kijk voor openingstijden: www.bibliotheekavv.nl/openingstijden.


Wijkcentrum

BREUKELEN > Wijkcentrum Over-Noord heeft de lockdown-periode overleefd en zij zijn blij dat ze u weer mogen ontvangen. Elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur kunt u gewoon binnenlopen voor een gratis kopje koffie/thee met een gezellig praatje. Tevens kunt u dan terecht in de minibibliotheek die door vrijwilligster Joke Janse op orde wordt gehouden. In augustus en september starten er weer georganiseerde activiteiten zoals het repaircafé, klaverjassen, schuif-es-aan, etc. Zie hiervoor www.over-noord.nl. Weet u nieuwe activiteiten die u of zij in ons centrum kunnen organiseren? Stuur een berichtje met informatie over uw idee naar wijkgebouw@over-noord.nl. Zij nemen dan z.s.m. contact met u op. Ook kunt u het Wijkcentrum natuurlijk ook huren voor uw privé-activiteiten, zoals vergaderingen, workshops en feestjes. Bijvoorbeeld geen ruimte om thuis een kinderfeestje te houden? Dan is deze ruimte hiervoor erg geschikt met de leuke speeltuin, inclusief jeu de boulesbaan, tegenover het Wijkcentrum. U kunt de ruimte zelf versieren en gebruikmaken van alle faciliteiten zoals, meubilair, keuken (inclusief kooktoestel en afwasmachine) voor het maken van hapjes, serviesgoed en glaswerk voor het presenteren van de versnaperingen. Meer informatie over het huren en contactgegevens vindt u op www.over-noord.nl. Zij versturen elke maand een nieuwsbrief aan veel inwoners in Breukelen en omgeving. Stuur dan een mail aan wijkcentrum@overnoord.nl en ze houden u elke maand op de hoogte.