Afbeelding

Praat mee over de toekomst van Stichtse Vecht

Omgevingsvisie

Inspraak

Door Ed Kamans


STICHTSE VECHT > Hoe ziet Stichtse Vecht er in de toekomst uit?


Hoe zorgen we dat Stichtse Vecht een aantrekkelijke omgeving blijft om in te wonen, te werken en onze vrije tijd door te brengen? En welke keuzes horen daarbij? Dat is waar de Ontwerp Omgevingsvisie Stichtse Vecht over gaat. Inwoners kunnen hierop reageren tot en met donderdag 15 juli. 'Het is belangrijk, dat je als gemeente sterk staat in de regio, zeker met Utrecht en Amsterdam aan weerszijden, die allebei veel willen van Stichtse Vecht. Maar daar gaan wij zelf over en daarom is het belangrijk dat inwoners en ondernemers zelf bepalen wat en waar er iets gebeurt in Stichtse Vecht in de komende jaren', aldus wethouder Jeroen Willem Klomps over het belang van inspraak. Stichtse Vecht zet in op een gezonde en fijne woon- en leefomgeving, waarin jong en oud fijn wonen, werken en recreëren. Met een vitale en krachtige samenleving. Een inclusieve samenleving waarin iedereen tot zijn recht kan komen en waar iedereen naar vermogen meedoet.

Bij het opstellen van de Omgevingsvisie is de gemeente steeds in gesprek gebleven met haar inwoners. Ruim 4000 inwoners, ondernemers en organisaties dachten mee over de toekomst van de gemeente. Vanwege de coronamaatregelen is er breed ingezet op digitale enquêtes (inwoners en jongeren), online bijeenkomsten en digitale gesprekken met verschillende belanghebbenden. Bijvoorbeeld met dorpsraden, ondernemersverenigingen, zorg- en welzijnsorganisaties en natuur- en milieuorganisaties. 'We zorgen voor een breed draagvlak en zo staan we sterk als het gaat om onze eigen toekomst in Stichtse Vecht', aldus wethouder Klomps.

Op donderdag 17 juni houdt de gemeente een digitale bijeenkomst van 19.30 tot 21.00 uur. Hierbij wordt uitleg gegeven over de Ontwerp Omgevingsvisie en kan iedereen vragen stellen. Aanmelden kan vóór 16 juni via omgevingsvisie@stichtsevecht.nl. 'We organiseren gedurende de inzageperiode een aantal keer per week een telefonisch spreekuur waarin het projectteam Omgevingsvisie klaar zit om vragen te beantwoorden. Je kunt hiervoor een afspraak maken via omgevingsvisie@stichtsevecht.nl, dus maak daar gebruik van', is het advies van wethouder Klomps. 'De reacties op de terinzagelegging nemen we zoveel mogelijk mee bij de definitieve Omgevingsvisie. Deze wordt eind dit jaar voor vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden.' Benieuwd naar de Omgevingsvisie? Kijk op

stichtsevecht.nl/omgevingsvisie.