Bewoners zijn geluidsoverlast van brug meer dan zat

VREELAND > Al ruim 10 jaar zorgt de brug op de N201 bij Vreeland voor geluidsoverlast.


Omwonenden hebben al herhaaldelijk bij de provincie, de eigenaar van de weg en brug, aan de bel getrokken, maar zonder resultaat. Nu is de hoop nog gevestigd op de gemeente voor steun en hulp bij het zoeken naar een oplossing, zo was de noodkreet van inspreker Ivar Koren bij de raadsvergadering afgelopen dinsdag.

'Met enkele bewoners zijn we een deur-aan-deurpetitie gestart en hebben wij inmiddels van 118 huishoudens die dichtbij de brug gesitueerd zijn hun steunbetuiging ontvangen. Deze zouden we graag komen aanbieden aan uw wethouder van Verkeer binnen de gemeente Stichtse Vecht.
Zoals u misschien gehoord of vernomen heeft veroorzaakt de brug opnieuw hinderlijk geluidsoverlast bij het passeren van lichte en zware voertuigen. De klacht betreft hier het passerende verkeer over de brug dat 24 uur per dag gepaard gaat met een klapperend brugdeel.'
Een toezegging kwam er niet, wel wat vragen van raadsleden over de gang van zaken en het probleem. Omdat het punt niet op de agenda stond, is het even afwachten wat de gemeente wil en kan doen.

'Wij als bewoners van de Duinkerken, Voorstraat en Ruiterstraat te Vreeland willen uw aandacht vragen om dit maatschappelijk probleem op de agenda te krijgen bij de Provincie Utrecht', zo besloot bewoner Ivar Koren het inspreekmoment over de overlast van de klepperende brug bij de woonwijken. 'We zijn niet tegen de weg, alleen tegen de overlast door de huidige brug.'