Ploggen

MAARSSENBROEK > Op zondag 13 juni gaan ze weer ploggen (wandelen en zwerfvuil opruimen) in het wijkpark Maarssenbroek. U kunt dan ook genieten van de natuur in het wijkpark. Ze starten om 12.00 uur bij de kinderboerderij Otterspoor in Reigerskamp. Voor knijpers en zakken wordt gezorgd door de Vrienden. Na afloop is er een gezellig samenzijn onder het genot van een kop koffie. Van harte welkom.


Geweld

STICHTSE VECHT > Ook in Stichtse Vecht kleuren gebouwen oranje op 25 november, de Internationale Dag voor Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. Een grote meerderheid van de gemeenteraad steunde de motie van het CDA voor het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object door overheden. Zo laten de overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen. Er doen inmiddels jaarlijks meer dan 100 landen mee aan Orange the World. Het idee is om drie gebouwen te verlichten, maar meer mag ook volgens het CDA.


Maaien

STICHTSE VECHT > De gemeente start volgende week met het maaien van de bermen. Langs de weg wordt de eerste meter altijd weggemaaid. Daarbuiten slaat de onderhoudsploeg soms bewust stukken over. Dat is beter voor bijen, vlinders en laatbloeiende bloemen. Stukken met voedselarme ondergrond of waar al bijna bloemen in bloei staan, worden niet gemaaid. In het najaar worden deze stukken wel gemaaid en andere stukjes overgeslagen. Zo houden we de wegen veilig en vergroten we tegelijkertijd de biodiversiteit. Op plekken waar verschillende planten en kruiden groeien, wordt het maaisel niet verpulverd. We ruimen dat maaisel expres niet meteen op, maar laten het een dag of 5 liggen. Hierdoor kunnen er nog meer kruiden en andere bloemen gaan groeien.