Snel en handig worden de schapen uit hun dikke jas geholpen.
Snel en handig worden de schapen uit hun dikke jas geholpen.

Kinderboerderij blij met eerste bezoekers

Schapenscheren

Verbouwing

Door Ed Kamans


MAARSSENBROEK > Eindelijk stond de otterdog weer op het menu.


Het bekende broodje met knakworst is namelijk alleen te koop als er iets te doen is bij kinderboerderij Otterspoor in Maarssenbroek en dat was al even geleden door de lockdown en de coronarestricties. Nu was er voorzichtig weer het schapenscheren, maar dan nog wel als een bescheiden feestje.
'Hier waren we wel aan toe, de dieren en kinderen hebben elkaar gemist, het was veel te stil. Dat hoort niet op een kinderboerderij,' aldus beheerder Gerard Siks net voor de eerste scheer op het middenterrein. Hij liep dagen alleen op de kinderboerderij om de dieren te verzorgen en alles te onderhouden, samen met de vele vrijwilligers.

Bij de eerste scheer kreeg beheerder Siks hulp van Joyce de Bruijn van Kinderdagverblijf De Drie Villa’s en Antoine Kaldenbach van Kaldenbach Grafische Producties. 'Zij hebben ons echt fantastisch geholpen na de inbraak met alle vernielingen en met de verbouwing en zo kunnen we iets terugdoen', zegt voorzitter Annemarieke Ankersmit van kinderboerderij Otterspoor bij het onthullen van het bord met nog meer gulle gevers, die een bijdrage hebben geleverd aan de verbouwing.

Noem het maar een geluk bij een ongeluk dat alles maanden dicht was, want zo kon er ongestoord worden gewerkt aan een nieuw invalidetoilet, een beter en groter terras en een nieuwe keuken met ook een klein winkeltje.
De kinderboerderij in Reigerskamp wordt steeds meer een centraal ontmoetingspunt in het wijkpark Maarssenbroek.
'We krijgen veel complimenten. Daar zijn we blij mee, we doen ons uiterste best om ook zelf inkomsten binnen te halen om alles draaiende te houden. En we zijn blij met de de vele donateurs', aldus voorzitter Annemarieke Ankersmit.
De gezelligheid zondag rond het schapenscheren is een belofte voor de toekomst met hopelijk weer veel activiteiten. Nu waren er een paar kraampjes met wol van een spinster, honing en wat cadeauartikelen. En natuurlijk kramen met lekkernijen, zoals de otterdogs, die grif over de toonbank gingen.

Ook met de 1,5-metermaatregel was het prima te doen en bij het kijken naar scheren werd keurig afstand gehouden door de toeschouwers. Buiten het hek werd het grote speelveld gebruikt om ook verjaardagen te vieren aan de picknicktafels en met stoeltjes en kleden in het gras.
'Het was een geslaagde dag, goed dat veel inwoners de weg naar de kinderboerderij nog weten te vinden na maanden sluiting. Nu maar hopen dat we weer veel kunnen gaan organiseren. Maar we zijn al blij dat iedereen weer gewoon op bezoek kan komen bij de dieren,' aldus voorzitter Annemarieke Ankersmit.
'Inderdaad heerlijk dat we weer kunnen komen, de kinderen hebben de dieren en het spelen echt gemist', aldus een van de bezoekers bij het schapenscheren bij kinderboerderij Otterspoor.