Zinwandeling

MAARSSEN > Allereerst wandelen ze in stilte, daarna wandelen ze in stilte met een tekst of thema, gevolgd door een wandeling in tweetallen met een gesprek over de tekst. Het stil wandelen geeft je de gelegenheid je gedachten te laten gaan. Of niet, en gewoon te genieten van het lopen en inspiratie op te doen. Ze lopen ongeveer 1 uur. Als het mogelijk is sluiten ze samen af bij een kop koffie of thee. In het afgelopen jaar zijn er velen van binnen en buiten de kerk die ontdekten hoe mooi deze manier van bezinnen en wandelen is. Heb je zin om weer mee te doen of het eens te proberen? Van harte welkom. Uiteraard stemmen ze de opzet van de wandelingen af op de coronamaatregelen. Aanmelding: mariondevries2@gmail.com, informatie: tel. (0346) 785842, vrijdag 2 juli om 10.30 uur. Ze verzamelen op Goudestein.


Gluren

STICHTSE VECHT > Gluren bij de Buren is op 5 september voor het eerst in gemeente Stichtse Vecht. Doe je mee? Dan treden er acts op in deelnemende tuinen van mensen uit gemeente Stichtse Vecht: ze zijn nu op zoek naar mensen met een tuin die mee willen doen: van Kockengen tot Tienhoven en van Maarssen tot Vreeland, iedereen met een (ruime) tuin met eigen opgang kan zich aanmelden. De organisatie matcht jouw tuin met een act en op 5 september host jij tussen 12.00 en 17.00 uur je eigen mini-podium! Ook zijn ze op zoek naar acts. Heb jij altijd al willen optreden? Pak nu je kans en meld jouw act aan. Van muziek tot dans en van theater tot poëzie, ze zijn op zoek naar diverse acts uit gemeente Stichtse Vecht en omgeving. Meer lezen en aanmelden als act of met je tuin kan via www.glurenbijdeburen.nl. Of stuur een mailtje aan Rinske Bouwman, de programmamaker van Gluren bij de Buren Stichtse Vecht: stichtsevecht@glurenbijdeburen.nl.


Verhalen delen

STICHTSE VECHT > Hoe fijn is het om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar weer te ontmoeten en verhalen uit te wisselen. Om iemand te treffen met dezelfde interesses en daar nog een keer mee af te spreken? We hebben veel thuis gezeten en er waren weinig activiteiten en daardoor ook minder ontmoetingen. Maar gelukkig kunnen we nu weer opstarten! Bent u ongeveer 75+ of kent u iemand die interesse heeft? Welzijn Stichtse Vecht biedt u de mogelijkheid om in een coronaveilige omgeving in spelvorm verhalen te vertellen en te delen met anderen. Sharing Stories is een spelvorm met thema's en vragen waarbij een spelleider u in ongeveer twee uur helpt verhalen te delen. In een groepje van vier personen vertelt u over het leven en luistert u naar de verhalen van anderen. Door te vertellen blikt u terug op de positieve ervaringen en denkt u aan momenten die u misschien al bent vergeten. Aan het einde is er een aantal vragen over hoe u het heeft ervaren. Het spel wordt aangeboden op de locaties van Welzijn Stichtse Vecht. Heeft u interesse of weet u iemand? Neem contact op met Marijke Boot, opbouwwerker Welzijn Stichste Vecht, op (0346) 290710 of mail naar m.boot@welzijnsv.nl. Zie ook www.welzijnstichtsevecht.nl.