Eindexamen

STICHTSE VECHT > VARnws heeft een lange traditie van het publiceren van de namen van leerlingen, die zijn geslaagd voor hun eindexamen op de middelbare school in de regio. En ook dit jaar gaan we dat weer doen, maar dan wel als echt alle eindexamens achter de rug zijn. Voor alle leerlingen, die vorige week al zijn geslaagd, van harte. En voor de leerlingen, die nog moeten herkansen of nog een examen moeten afleggen, veel succes.


Woningbrand

MAARSSENBROEK > In een woning in Fazantenkamp in Maarssenbroek heeft maandagochtend korte tijd brand gewoed. Volgens de brandweer was er niemand meer in de woning en zijn er geen gewonden gevallen. Het vuur brak uit op de begane grond van het huis. De brandweer heeft na bijna een uur het sein brand meester afgegeven en heeft de woning rookvrij gemaakt. Salvage is ingeschakeld om de schade verder af te handelen. Over de oorzaak is niets bekend.


Oranjeversiering

MAARSSEN > Het land komt langzaam in de stemming voor het EK Voetbal en alle andere grote sportevenementen. En daarbij horen oranje versieringen van woonkamer, huis en straat. Maar het is even opletten, zo waarschuwt de brandweer Maarssen. ‘Helaas mogen wij onze voertuigen niet oranje maken voor het EK, dus genieten wij van jullie versieringen. Maar let op! Een brandweerwagen of ambulance moet altijd door de straat kunnen rijden. Houd hier rekening mee als je straten en buurten gaat versieren. Er zijn een paar eenvoudige regels bij het versieren van de openbare weg,' aldus de brandweer op facebook. Versieringen boven de openbare weg moeten hoger dan 4,2 meter hangen. En houd brandkranen vrij. Deze brandkranen liggen in het trottoir en zijn afgesloten met een ijzeren deksel met als opschrift ‘brandkraan' of ‘hydrant.