Alleen voetgangers en lopende fietsers kunnen over de brug.
Alleen voetgangers en lopende fietsers kunnen over de brug.

Voetgangers en lopende fietsers over de brug

VREELAND > Een kleine en tijdelijke doorbraak in de soap rond de brug bij de Bergseweg in Vreeland.


Na maanden van sluiting na de afkeuring wegens de verkeersonveiligheid, te steil en te weinig zicht, kunnen voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand weer over de brug. Dat is de uitkomst van het laatste overleg tussen de gemeente en de projectontwikkelaar, die eigenaar is van de brug. De openstelling zou al op korte termijn zijn, de nieuwe afzettingen staan er al. Er staan nu hekken aan beide zijden van de brug die alleen ruimte bieden om de brug lopend te passeren.
Deze kortetermijnoplossing biedt ruimte voor het werken aan een structurele oplossing voor de brug en het geschil tussen gemeente en ontwikkelaar. Ontwikkelaar en gemeente zijn in goed overleg met elkaar en de gemeente heeft juridische vervolgstappen opgeschort.
De gemeente vraagt ondertussen een vergunning aan voor de aanleg van een tijdelijk fietspad langs de haven. Aanleg vindt alleen plaats wanneer er onvoldoende zicht is op een structurele oplossing.
De brug vormt onderdeel van het woonproject Vecht en Veld in Vreeland. Nader onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat de landelijke regelgeving geen eisen stelt aan de hellingsgraad van een brug als het om voetgangers gaat.
De raadsleden Pim van Rossum (CDA) en Olaf Morel (Lokaal Liberaal) zijn blij met de tijdelijke oplossing. 'Maar we hopen dat een structurele oplossing niet zo lang op zich laat wachten,' aldus beide raadsleden, die al maanden aan dit hoofdpijndossier aan het sjorren zijn op zoek naar een oplossing.