Afbeelding

Samen wandelen voor kankeronderzoek

Een wandeling met een lach en een traan, vol passie en sportiviteit

BREUKELEN > Op zaterdag 10 juli zijn er voor Stichting Fight Cancer speciale wandelingen in steden en dorpen door heel Nederland.


Zo wordt ook in Stichtse Vecht een 'Walk' georganiseerd langs de mooiste plekjes langs de Vecht door de dames van LC Lions aan de Vecht. Walk to Fight Cancer 2021 is een wandeling met een lach en een traan, vol passie en sportiviteit.

Start en finish van de wandeling is in Breukelen. De opzet is kleinschalig en uiteraard worden geldende coronaregels in acht genomen.

Voorzitter Hanny Fluit van de Lionsclub, LC Lions aan de Vecht: ‘We hopen dat er zoveel mogelijk bewoners meedoen en zijn dankbaar dat we de Walk voor Stichting Fight Cancer mogen organiseren.’

De afstanden zijn 12,5 of 25 km en gaan dwars door de natuur rondom de deelnemende steden en dorpen. Een intieme wandeling met maximaal 250 deelnemers per locatie, die in kleine groepjes van start gaan. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren door vrienden, bekenden en familieleden om geld voor onderzoek bijeen te brengen.

Zo hopen zij met alle wandelaars een groot bedrag aan donaties op te halen voor baanbrekende kankeronderzoeken, die door Fight Cancer worden geselecteerd. Zoals onderzoek naar een nieuwe vorm van immunotherapie en onderzoek waarbij kunstmatige intelligentie wordt ingezet om borstkanker beter te diagnosticeren.

Onderzoek naar kanker is en blijft noodzakelijk, omdat kanker nog steeds doodsoorzaak nummer één is in Nederland. Helaas heeft bijna iedereen in zijn of haar omgeving te maken met deze ziekte.

Wil jij ook meelopen en zo een steentje bijdragen? Inschrijfkosten zijn 15 euro en het streefbedrag voor sponsoring is 150 euro per deelnemer.

Voor een lunch wordt gezorgd en elke deelnemer ontvangt een T-shirt.

Informatie en deelname kijk op de website: www.walktofightcancer.nl.