Brand

LOENEN > In een woning aan de Kerklaan in Loenen heeft donderdagavond laat brand gewoed. De brandweer gaf het sein middelbrand en was met meerdere eenheden ter plaatse. De bewoner is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie is bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de band. Het is niet uitgesloten dat de bewoner zelf de brand heeft veroorzaakt.


Zeilboten

BREUKELEN > Op het perceel van het Plassenschap Loosdrecht e.o. BKL F 1321 gelegen in de Noordelijke Kievitsbuurt bij de Loosdrechtse Plassen zijn twee kajuitzeilboten aangetroffen. Omdat een ligplaats innemen met een onbemande boot op deze locatie niet is toegestaan zijn de boten door Plassenschap Loosdrecht e.o. van deze locatie verwijderd. De eigenaars/schippers van de boten kunnen zich op grond van de Wrakkenwet melden via info@recreatiemiddennederland.nl om de boten, na betaling van de gemaakte kosten, terug te krijgen. Zonder belanghebbenden worden de boten verkocht of vernietigd.


Fietsendief

MAARSSEN > Voor de tweede keer in korte tijd was een agent op de snelle fiets succesvol bij de aanhouding van een crimineel. Nu werd een fietsendief of heler opgepakt toen hij een gestolen fiets te koop aanbood op Marktplaats. De eigenaar was al alert nadat haar fiets op 16 juni was gestolen en op 17 juni dook de gestolen fiets op bij een aanbieding op Marktplaats. De politie zette een val met een pseudokoop met een agent als koper. 'De verdachte wist niet wat hem overkwam, keek eerst verbaasd om zich heen en ging er vervolgens vandoor. De bikers, waarvan een op de nieuwe speedpedelec, zette kort de achtervolging in en konden de verdachte snel aanhouden naast het parkeerterrein van de Maarsseveense plassen.