Marktconcert

BREUKELEN > Ook deze zomer komen er weer korte concerten in de Pieterskerk op vrijdagen: in juli iedere vrijdag, in augustus in de eerste drie weken en in september in de eerste week. De concerten beginnen om 12.45 uur en duren ongeveer een half uur. De kerkdeuren gaan open om 12.15 uur; na het concert blijven ze open tot 16.00 uur. Tijdens het concert zijn de grote tussendeuren tussen kerk en schip dicht. Een laatkomer mag binnenglippen, dat wel…
De concerten zijn vrij toegankelijk, maar er is wel een collecte aan de uitgang. Dit om de concerten in stand te kunnen houden. Johan Erné neemt het eerste en het laatste concert van de serie voor zijn rekening. Het eerste concert, op vrijdag 2 juli, is geheel gewijd aan Nederlands grootste componist, de 400 jaar geleden overleden Jan Pieterszoon Sweelinck. Toen geroemd in heel Europa - nu nog steeds gespeeld over de hele wereld. Johan Erné speelt een keur van zijn werken - en laat u zo ook van de klankrijkdom van het Bätz-orgel genieten.


Expositie

BREUKELEN > In de Pauluskerk in Breukelen is tot en met 14 augustus een expositie van een dertigtal natuur- en landschapsschilderijen. De werken van José van den Helder vormen een kleurrijke tentoonstelling die goed tot zijn recht komt door het mooie en natuurlijke licht dat door de ramen van het gebouw naar binnen stroomt. 'De meeste werken heb ik gemaakt in en rond de polders van het Groene Hart. Schilders kwamen vroeger speciaal naar dit gebied toe om te schilderen. Er zijn nog steeds van deze mooie plekken die deze zelfde sfeer uitademen en waar het geweldig is om je schildersezel op te kunnen zetten; een weiland met koeien, een oer-Hollandse molen, rietland met weerspiegelende wolkenpartijen in het water, knotwilgen langs een oever,' aldus José van den Helder. De expositie in de Pauluskerk is geopend op donderdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.


Vrijwilligers

STICHTSE VECHT > Ben je maatschappelijk betrokken én graag actief bezig? Dan is vrijwilligerswerk bij Welzijn Stichtse Vecht wellicht iets voor jou! Je kunt op dit moment aan de slag als vrijwilliger bij onze servicedienst. Met ruim 100 andere vrijwilligers zorg je ervoor dat mensen langer gezond en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Dat doen we door hen op verschillende manieren te ondersteunen: denk aan bijvoorbeeld (samen) boodschappen halen, een wandeling maken of een kopje koffie te drinken. Als het nodig is, brengen we mensen ook naar arts of ziekenhuis. Stuur een mail naar l.schnitzeler@welzijnsv.nl of bel naar (0346) 290710 en vraag naar Lionne Schnitzeler (vrijwilligerscoördinator). Voor meer informatie www.welzijnstichtsevecht.nl.


Signeersessie

BREUKELEN > Schrijfster Barbara van der Steen komt naar Breukelen om haar nieuwe boek 'Eindelijk rust in je hoofd' te signeren. De sessie is vrijdag 9 juli, 14.00 - 15.00 uur, bij Boekhandel Marinus van Kralingen in de Herenstraat 4 in Breukelen. Lees meer op www.varnws.nl bij Lezersnieuws.