Afbeelding

Vrijwilligers gezocht voor ‘t Nieuwe Kampje

Aanjager voor ontmoeting en verbinding in Loenen

LOENEN > ’t Nieuwe Kampje is het woonzorgcentrum in Loenen, waar mensen wonen van jong tot oud, met en zonder zorgvraag, in het complex aan de Driehovenlaan, in de huizen aan de Ter Beekhof en in de appartementen van Pleinzicht aan het Doude van Troostwijkplein.


Zo’n zes jaar geleden is het complex ontstaan als voortzetting van het toenmalige bejaardenhuis ’t Kampje en met de bijzondere doelstelling zoveel mogelijk ontmoeting te stimuleren tussen de bewoners onderling, maar juist ook tussen de bewoners en Loenen en omgeving. In het gebouw zijn dan ook diverse instellingen opgenomen, zoals de bibliotheek voor Loenen en omgeving, Studio Idee, de kapper, fysiotherapie, Welzijn Stichtse Vecht, Zorggroep De Vechtstreek en er worden allerlei activiteiten georganiseerd. 

Vereniging ’t Kampje-Plus fungeert als ‘aanjager’ voor die ontmoeting en verbinding tussen bewoners, ondernemers en buurtgenoten. Door de coronapandemie, die ook hier fors heeft huisgehouden, zijn echter de diverse activiteiten stil komen te liggen. Dat brengt met zich mee dat het aantal vrijwilligers de afgelopen tijd fors is teruggelopen. Maar er gloort hoop: beperkingen verdwijnen; er wordt steeds meer mogelijk. Vanaf september alles weer open? Dat is wel de hoop en een beetje de verwachting. 

Daarom deze gezamenlijke oproep voor nieuwe vrijwilligers voor 't Kampje. Een greep uit de vele mogelijkheden: hulp bij de weeksluitingen, bij het koffie schenken, bij het wandelen met bewoners, bij het fietsen op de nieuwe duo-fiets, bij het ondersteunen van activiteiten en nog veel meer. De komende maanden staat van alles op stapel, dus hulp is meer dan welkom.

De coördinatie voor de vrijwilligers is in handen van Sanne van Eck van Zorggroep De Vechtstreek. Meer informatie over het vrijwilligerswerk, even kennismaken en aanmelden kan via de mail bij s.vaneck@szdv.nl.