Koks gezocht

BREUKELEN > Maandelijks vindt in ons Wijkcentrum Over-Noord Schuif-es-aan plaats, een activiteit voor 15 tot 25 gasten die genieten van een driegangenmenu, bereid door vrijwillige koks. Vindt u het leuk om te koken en durft u de uitdaging aan om met een beperkt budget een goed en gezond driegangenmenu te bereiden voor de gasten van Schuif-es-aan? Laat het weten door een mailtje te sturen naar activiteiten@over-noord.nl t.a.v. Truus de Bruin. Natuurlijk zijn de enthousiaste vrijwilligers bereid u een handje te helpen. Kijk voor meer informatie op de site www.over-noord.nl.


Marktconcert

BREUKELEN > Vrijdag 9 juli geeft Frank Schneider het wekelijkse concert op het Bätzorgel van de Pieterskerk van Breukelen. Het begint om 12.45 uur en duurt ongeveer een half uur. De toegang is vrij, er is een collecte aan de uitgang. Het wordt een concert vol afwisseling. Eerst muziek uit de 17e eeuw: een speels, vrij stuk, waarin alles mag en van alles gebeurt (er zit zelfs een kleine fuga in) - van Buxtehude, de man voor wie de jonge Bach een voettocht van honderden kilometers over had, omdat hij hem moest en zou horen spelen. Maar eerst klinkt er een heel ander geluid: de rustige, romantische Fantaisie van Saint-Saëns, twee eeuwen later gecomponeerd. Deze Fantaisie wordt gevolgd door de fraaie melodische Cantilene van Rheinberger, uit dezelfde tijd. Rustige, fijne muziek, die een mooi contrast oplevert met het slotstuk: een uitnodigend, meeslepend preludium, met de bijbehorende opgewekte fuga, van de geniale Bach.


Zomerprogramma

BREUKELEN > Rondom de tentoonstelling ‘Met een koffer vol naar Brooklyn’ organiseert het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) in Breukelen tijdens de zomervakantie wekelijks een activiteit en is de tentoonstelling ook op zaterdagen geopend. Aanmelden voor de gratis workshops kan door een bericht te sturen via aanmelden@rhcvechtenvenen.nl. Maximaal 10 deelnemers per workshop. Voor vragen of informatie kun je een e-mail sturen. Tot en met  31 december kun je de tentoonstelling ‘Met een koffer vol naar Brooklyn’ bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen bezoeken. Aan de hand van archiefstukken word je meegenomen in de geschiedenis van vier eeuwen Nederlandse cultuur in Amerika. De tentoonstelling zit daarnaast boordevol interactieve en educatieve elementen. Zo is er een ladekast met opdrachten, zoekplaatjes, een lichtbak waarmee je je naam in oud-Nederlands schrift kunt schrijven én een koffer waarin je kunt laten zien wat jij zou meenemen op reis naar Amerika. Bezoek aan de tentoonstelling is gratis en kan zonder afspraak van maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur. In de zomervakantie is de tentoonstelling ook op zaterdag geopend en vindt er elke week een activiteit plaats. Zie voor meer informatie www.rhcvechtenvenen.nl.