Een gezellige speeltuin met zwembad: wie komt er helpen?
Een gezellige speeltuin met zwembad: wie komt er helpen?

Speeltuin zoekt vrijwilligers voor de zomer

Ouders

Buiten spelen

Door Ria van Vredendaal


MAARSSEN > Vanwege de hoge woningnood ontstond er in de vijftiger jaren van de vorige eeuw langs de oude dorpskern van Maarssen een heel nieuw gedeelte: de Schilderswijk.


Met klinkende namen als Rembrandtsingel, Paulus Potterstraat met de voor die tijd zeer moderne duplexwoningen, het Pieter de Hooghplein en de Pieter de Hooghstraat. Aan deze laatste werd in mei 1955 Speeltuin Schilderskwartier geopend door toenmalig burgemeester De Ruiter. Een speeltuin in het hart van Maarssen met een grote sociale rol in het dagelijkse leven, toen én nu. Dat deze fameuze speeltuin nog altijd bestaat en floreert na 66 jaar is zeker mede te danken aan de inzet van vele vrijwilligers over de jaren.
Voorzitter Wim Broers: ‘We zijn zó blij dat we na alle coronabeperkingen eindelijk weer open zijn! Maar toch dreigen er donkere wolken aan de lucht, want de speeltuin draait nou eenmaal op vrijwilligers, en juist daar mankeert het momenteel aan. Als er niets gebeurt ziet het er zelfs naar uit dat we sommige dagen dicht moeten! Dat zullen de woensdag en zaterdag zijn, juist de drukste dagen. Hopelijk komt het niet zo ver, vandaar deze oproep! Iedereen die het leuk vindt om met kinderen te werken en onze passie deelt om te zorgen voor een gezellige en veilige speelomgeving is welkom. Voor een aantal vaste dagen of zelfs uren per week, maar ook op oproepbasis. We hebben diverse werkzaamheden: verkoop van eten en drinken, toezicht op het zwembad, groenonderhoud, kleine klussen aan de speeltoestellen en schoonmaken van het zwembad.’

Speeltuin Schilderskwartier is normaliter geopend van Pasen tot de herfstvakantie, toegankelijk voor iedereen. Lidmaatschap voor het seizoen voor een gezin met twee kinderen kost 15 euro, een dagkaartje per persoon 2 euro. Op gewone schooldagen zijn de openingstijden van 15.30 tot 17.00 uur, op woensdag, zaterdag en zondag, maar ook tijdens de grote vakantie van 13.00 tot 17.00 uur. Het bestuur is er trots op dat de speeltuin een steeds grotere multiculturele functie heeft, waar een ieder zich prettig voelt, niemand uitgezonderd.
In de speeltuin kunnen ook kinderfeestjes gevierd worden, en zijn schoolklassen en kinderdagverblijven op afspraak welkom. Bij warm weer is de speeltuin een ware trekpleister voor heel het dorp én omgeving dankzij de verfrissende badjes die 24 uur per dag worden gefilterd. Het kleine bad voor de peuters en het grote zwembad met mooie glijbaan voor de kids van 4 tot 12 jaar.
Behalve kindvriendelijk is de speeltuin ook oudervriendelijk, met fris, koffie en thee, koek, chips en ijs voor kleine prijsjes.

De voorzitter tot slot: ‘Het plezier dat je de kinderen geeft is je beloning, en aan het einde van het seizoen houden wij een gezellige barbecue voor alle vrijwilligers!’

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Wim Broers op wmbroers1972@gmail.com.