Yorker Suhayb zet zich in voor jongeren.
Yorker Suhayb zet zich in voor jongeren.

Werken als vrijwilliger is werken aan je toekomst

BREUKELEN > Suhayb (18 jaar) is een van de vier vrijwillige Yorkers. Zij zetten zich in om activiteiten te organiseren voor jongeren en buurtbewoners en signaleren problemen en wensen bij leeftijdsgenoten.


Hoe het begon. Vijf jaar geleden startte Suhayb de Yorkers. De naam hebben de jongeren zelf bedacht, want Yorker staat namelijk voor Young Workers. 'Toen ik 13 jaar was leerde ik jongerenwerker Delano kennen. Zelf woon ik in Breukelen maar ik ging altijd naar Maarssen om met mijn vrienden buiten te chillen. Wij hadden behoefte aan een plek binnen. Dat besprak ik toen met Delano en ik ben met hem mee geweest naar het Jongerencentrum om de locatie te bekijken. En nu hebben we hier al een paar jaar een hele vette plek,' vertelt Suhayb trots. 'Het geeft mij gewoon een goed gevoel als ik zie dat ik wat voor jongeren kan betekenen. Ik merk dat ze ook makkelijk op mij afstappen. De drempel om naar mij te komen is toch veel lager dan naar een jongerenwerker gaan. Als Yorkers zijn wij de schakel tussen de jongeren en het Jeugdpunt,' vertelt Suhayb. 'Weet je, ik zie het doen van vrijwilligerswerk gewoon als werken aan je toekomst. En daarmee lever ik ook een bijdrage aan de samenleving en doe ik ook nog eens iets voor een ander. Zo ben ik: dat is gewoon Suhayb.'  

Ben jij vrijwilliger en wil jij jouw verhaal met ons delen? Neem dan contact op met Nadia Abouzia via de mail op n.abouzia@welzijnsv.nl. Zij luistert graag naar jouw verhaal en als jij het goed vindt deelt ze dat met potentiƫle vrijwilligers om hen te inspireren om vrijwilligerswerk te doen!