Kees Davids, Dick Oosthoek en Marianne Davids-Garritsen.
Kees Davids, Dick Oosthoek en Marianne Davids-Garritsen.

Gouden speld kerkelijk vrijwilligerswerk

BREUKELEN > Mevrouw Marianne Davids-Garritsen neemt na 30 jaar afscheid als administrateur van de Protestantse gemeente Breukelen. 


Om die reden kreeg ze op vorige week een oorkonde en gouden speld van de Vereniging Kerkrentmeesterlijk Beheer uitgereikt door Dick Oosthoek, voorzitter van het College van Kerkrentmeesters.

Samen met haar man Kees woont Marianne op het Kerkplein in Breukelen met uitzicht op de Pieterskerk. Vele jaren waren ze samen als vrijwilliger actief rondom het reilen en zeilen van de kerkelijke gemeente in Breukelen, waar de Pauluskerk ook bij hoort. 

De administratie is een grote klus die elke dag terugkeert. Ze heeft het altijd met veel plezier gedaan, maar merkt nu pas hoeveel tijd het kostte.

In veel verenigingen en stichtingen zijn mensen achter de schermen actief om de organisatie draaiende te houden. Stille krachten die je niet ziet, maar die in dit geval er wel voor zorgen dat het kerkelijk leven financieel ook door kan draaien.
Haar man Kees heeft jarenlang de onderhoudscommissie geleid en meerdere restauraties voltooid.

Zo zorgden ze samen voor de kerken in Breukelen. Het is nu echter tijd voor een jongere generatie om het stokje over te nemen en te gaan zorgen voor het beheer van de kerkelijlke gemeente. 

De kerkrentmeesters wilden dit moment niet ongemerkt voorbij laten gaan. 

Nu de kascontrole commissie het jaar 2020 heeft afgesloten was het dan ook tijd om beiden te bedanken en aan Marianne de oorkonde en gouden speld te overhandigen voor haar noeste arbeid.