Schietsportvereniging

LOENEN > De uitslagen van schietsportvereniging Loenen op de oefenavond: Klein Kaliber Geweer (KKG). Hoofdklasse: M. Sloeserwij: 85. Klasse A: T. v. Egmond: 60. Klasse B: J. Egmond-v. Asselen: 83. Klasse C: M. Haars: 90. Klasse D: R. Boekeloo: 59, J. den Boer: 77, J. van ’t Hoff: 71, J. Kaashoek: 69, C. Pap: 82, T. Timmerman: 31. Klein Kaliber Pistool (KKP). G. Degen: 79, A. v.’t Hoff: 77, N. Looyenga: 91, T. Mulder: 40.Klein Kaliber Karabijn (KKK). H. Blokzijl: 88, J. Bunschoten: 92, F. Roefs: 77, M. Schoon: 81, M. Schulpen: 91, P. Visser: 96. Jeugd Luchtgeweer. T. v. Beukering: 48, M. Knoet: 44, S. v. Kooi: 42, L. Simons: 19, T. Tange: 19.


Zeilweek

BREUKELEN > De Zeilweek Breukelen gaat door van 23 t/m 28 augustus. Ben je tussen de 7 en 14 jaar. Wil je kennismaken met het water? Wil je leren zeilen, roeien of varen met een buitenboordmotor? Vind je de combinatie CWO vaarschool met Scouting interessant? Meld je dan aan via de aanmeldknop op de website www.scoutingjohannesdedoper.nl. Kom een hele week gratis kennismaken met het water. De Zeilweek Breukelen 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsors van Zeeverkenners Johannes de Doper uit Breukelen en de gemeente Stichtse Vecht.


Eikenproccessierups

STICHTSE VECHT > Vorige week is een specialistisch bedrijf begonnen met het verwijderen van nesten van de eikenprocessierups. Zie je de aannemer aan het werk, houd dan afstand of neem een andere route. Tijdens het verwijderen van de nesten kunnen brandharen van de rupsen makkelijk wegwaaien. Die brandharen kunnen voor jeuk en huiduitslag zorgen. De aannemer pakt eerst de nesten aan langs wandel- en fietspaden en langs parken, omdat de brandharen voor klachten bij mensen en dieren kunnen zorgen. Hij start op de Maarssenbroeksedijk en loopt, los van nesten die al gemeld zijn, ook de hotspots van vorig jaar nog even na.


Speeltuin

BREUKELEN > Om de wensen te inventariseren voor het veranderen van de speeltuin in het Henk van der Griftpark in Breukelen heeft de gemeente in mei een enquête gehouden. Hierop hebben veel ouders en kinderen gereageerd.
Op basis van deze resultaten zijn verschillende plannen gemaakt waaruit een keuze wordt gemaakt. Ouders en kinderen hebben aangegeven dat ze graag meedenken om de speeltuin aan te passen naar een plek waar het weer fijn is om te zijn. De uitvoering van de plannen wordt gedaan na de zomervakantie in verschillende fasen. In de top-3 staan een klimtoestel, een schommel en een buitenfitness-toestel.