Parkeerterrein

LOENEN > Bij de verkoop van Beek en Hoff in Loenen aan de Vecht hoorde ook een deel van het parkeerterrein. De nieuwe eigenaar van het voormalige gemeentehuis gaat vanaf 15 juli beginnen met het inrichten van dit deel van het parkeerterrein. Het gehele parkeerterrein bij Beek en Hoff wordt afgesloten.


Hulpdienst

STICHTSE VECHT > Voor al uw praktische, sociale en vervoersvragen kunt u weer terecht bij de hulpdiensten Graag Gedaan en HipHelpt Stichtse Vecht. De vrijwilligers zijn allemaal volledig inzetbaar, maar werken wel met de nodige voorzichtigheid. Bij vervoershulp wordt daarom standaard een mondkapje gedragen en bij alle hulp blijven de basisregels gelden. Graag Gedaan is bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00  - 10.00 uur in het kantoortje op de begane grond in het appartementengebouw het Heycop (naast zorgcentrum de Driestroom). U kunt ons tijdens deze uren ook bellen op telefoonnummer (0346) 263800. Graag nemen wij uw hulpvraag direct persoonlijk met u door. HipHelpt Stichtse Vecht is op dinsdag en donderdag telefonisch bereikbaar op (0346) 700200. Hiernaast is het mogelijk uw hulpvraag direct in te voeren via de digitale helpdesk www.hiphelpt.nl/stichtsevecht. HiP Helpt is er speciaal voor die inwoners, die geen eigen netwerk hebben en geen geld hebben om hulp in te huren. Ook als u zelf hulp wilt verlenen, bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen, zodat wij u kunnen koppelen aan een hulpvrager in uw buurt.


Nieuwe school

NIGTEVECHT > De naam van de nieuwe school in Nigtevecht is De Verbinding. Het is de school, die is ontstaan na de fusie tussen de Flambouw en de Tweemaster, de twee scholen in Nigtevecht. 'Vanaf 1 augustus aanstaande gaan wij samen verder als één school. Bij een nieuwe school hoort een nieuwe naam. Per komend schooljaar zijn wij basisschool de Verbinding,' aldus de schoolleiding. De gemeenteraad ging vorige week unnaiem akkoord met de fusie van de twee kleine scholen.


Marktconcert

BREUKELEN > Vrijdag 16 juli bespeelt Ad van Pelt het Gideon Thomas Bätz-orgel (1787) van de Pieterskerk te Breukelen tijdens het wekelijkse markconcert. Aanvang 12.45 uur, toegang vrij, collecte aan de uitgang
Ad van Pelt is in Woerden organist van het Johann Heinrich Hartmann Bätz-orgel (1768) van de Petruskerk, de vader van Gideon Thomas Bätz. In dit concert spelen de verschillen tussen vader en zoon geen rol. Maar er kan wel naar verschillen gezocht worden: klinkt Engelse muziek anders dan Duitse muziek, uit dezelfde tijd? Ad van Pelt begint met drie werken uit Engeland: Purcell, Händel en Boyce. Dan de Duitse muziek: J.S. Bach, Decker en Walther. Tot slot weer uitgesproken feestmuziek, vier verzen van ‘Allein Gott in der Höh sei Ehr' van Johan Gottfried Walther. Klinkt Duitse feestmuziek anders dan Engelse? Wat is het verschil? Hoe dan ook, in deze muziek schijnt de zon!