De fraaie Valk komt bij de ingang van de wijk.
De fraaie Valk komt bij de ingang van de wijk.

De Valk is weer terug bij de ingang van de wijk

MAARSSENBROEK > Een feestelijk moment! Bij de ingang van de wijk Valkenkamp aan de lantaarnpaal bij de rondweg hangt de kleurrijke vogel met een vrolijke uitstraling. 


Binnen deze Maarssenbroekse wijk staat woonvoorziening de Valkenier dat onderdeel is van zorgorganisatie Abrona. Bij de Valkenier kun je wonen en werken/dagbesteding. De deelnemers van de papier-maché groep hebben de Valk ontworpen, vorm gegeven en geschilderd. En terecht dat iedereen trots is op het resultaat, dat nu duidelijk zichtbaar bij de ingang hangt. Het oude exemplaar was een beetje vergaan door het weer. 

In aanwezigheid van de wijkcommissie en de deelnemers van de Valkenier is de Valk onthuld en op zijn oude plek bevestigd. In optocht ging iedereen achter verkeersregelaar Mario van Dijk aan naar de ingang avn de wijk. Leuk, dat er weer een mooi en nieuw herkenningspunt aan het begin van de wijk is. 

Bij de Valkenier doen ze o.a. creatieve activiteiten zoals papier-maché en zeep maken. Ook licht industrieel werk zoals inpak- en telwerk voor bedrijven. Daarnaast hebben ze groepen waar de aandacht ligt op het meebeleven van activiteiten zoals koken en muziek.

Bij de Valkenier in Valkenkamp zijn ze altijd opzoek naar vrijwilligers om de bewoners en deelnemers  te ondersteunen bij activiteiten zoals koken, wandelen, zeep maken en handwerken. 

Lijkt het je leuk om met onze deelnemers aan de slag te gaan? Stuur dan een berichtje naar tamar.dindar@abrona.nl voor meer informatie over de helpende handjes, die zo nodig zijn.