Knipper

Boem is ho. Dat is de laatste tijd veel het geval op de grote kruisingen in Maarssenbroek. Veel aanrijdingen weer, altijd met blikschade en soms ook gewonden. En zeker op de kruising Burgemeester Waverijnweg-Floraweg-Vogelweg, waar de installatie nog al eens uitvalt. Het geknipper van de lichten zorgt bij veel automobilisten voor verwarring en zelfs opperste paniek. Hoe zat het ook alweer met haaientanden en verkeer van rechts? Nog los van het asociale verkeersgedrag van hardrijders, voor wie rood zelfs een aansporing is om het gas nog even dieper in te drukken en de klungels, die gewoon niet opletten en eigenlijk geen rijbewijs zouden moeten hebben: er moet wat gebeuren op die kruisingen. Te vaak worden automobilisten, die wel de regels wel kennen en goed opletten, het slachtoffer van verkeershufters en dommeriken. 

Genoeg mogelijkheden, maar vooralsnog ligt er geen echt plan van aanpak, alleen iets met later heel misschien slimme verkeerslichten voor betere doorstroming. In het grote verkeerslichtenspel is wethouder Klomps een bekwaam speler. Een andere afstelling van de wachttijden? Nee hoor, terwijl heel Maarssenbroek dat gewoon aan den lijve ondervond. En ineens was het weer teruggedraaid. Alsof inwoners en pers gek zijn.
Dus daarom maar eens de flinke papierwinkel opgevraagd bij de gemeente over onderhoud, storingen, verblijftijden op kruisingen, afsteltijden van detectielussen en nog veel meer. Ik denk dat er toch een groter plan achter zit met de doorstroming in Maarssenbroek, ook met de ruim 3000 nieuwe woningen in de komende tien jaar.
Maar veiligheid staat  altijd voorop en daar hoort een voortdurend haperende verkeersregelinstallatie op een druk kruispunt in Maarssenbroek niet bij.