Alzheimer Café

MAARSSEN > Als de overheid en de RIVM-regels het toelaten zal het Alzheimer Café in Maarssen op 21 september zijn deuren weer openen. Vanaf de sluiting van het Alzheimer café Maarssen vanwege de uitbraak van het coronavirus maart vorig jaar, hebben ze zo veel mogelijk iedereen geïnformeerd over de stand van zaken en hun best gedaan om te laten weten dat ze u niet vergeten zijn. In veel gevallen hebben ze een luisterend oor kunnen bieden. De avonden zullen, zoals gebruikelijk, plaatsvinden in de Vondel, Vondelstraat 51 in Maarssen. Ze starten om 20.00 uur met het programma en u kunt vanaf 19.30 uur binnen lopen voor een lekker kopje koffie. Op deze eerste avond willen ze graag met u in gesprek over hoe de periode tijdens de coronacrisis voor u is verlopen. Waar bent u bijvoorbeeld tegenaan gelopen met betrekking tot de zorg voor uw partner, vader, moeder, broer, zus of goede bekende. De gastspreker op deze avond is Corlien Klijnsma, casemanager dementie.


Marktconcert

BREUKELEN > Vrijdag 23 juli speelt Diederik Bos het vierde marktconcert van dit seizoen in de Pieterskerk te Breukelen. Het is geheel gewijd aan Sweelinck, de werelberoemde renaissance-componist en toetsenist uit Amsterdam, 400 jaar geleden overleden. Het concert begint om 12.45 uur; het is vrij toegankelijk; er is wel een collecte na afloop. Diederik Bos speelt drie prachtige werken van Sweelinck: de buitengewoon vreugdevolle Psalm 116, de rustige, bezonnen Pavane Lachrymae en de geniale, inventieve Fantasia Contraria. Lees meer over het programma op www.varnws.nl.


Gratis badmintonnen

STICHTSE VECHT > Iedereen uit de gemeente Stichtse Vecht is welkom om in de zomervakantie gratis en vrijblijvend te komen badmintonnen bij OSM Badminton. Ook het badminton heeft een tijd stilgelegen tijdens de lockdown. De gemeente Stichtse Vecht heeft de sportverenigingen gevraagd extra sportactiviteiten te organiseren. OSM Badminton gaat dit invullen door in de zomervakantie badminton aan te bieden voor alle inwoners van haar gemeente. Jeugd Elke zaterdag tot en met 29 augustus zijn kinderen uit gemeente Stichtse Vecht tot 16/17 jaar welkom om te komen badmintonnen in de sporthal van de MFA Safari. Om 8.30 uur de basisschooljeugd en om 9.45 uur de middelbare schooljeugd. Volwassenen Elke donderdagavond tot en met 26 augustus zijn volwassenen welkom om vanaf 20.00 uur een potje mee te spelen in de MFA Safari. Praktische zaken - Zorg zelf voor sportkleding (korte broek/T-shirt/binnen-gymschoenen), OSM heeft rackets en shuttles. - Je hebt geen ervaring nodig. Wel moet je de vaardigheid hebben een racket vast te houden en daarmee een shuttle te kunnen terugslaan. Dat kunnen de meeste kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. De vereniging houdt zich aan de coronaregels. Naast de algemene regels betekent dit dat iedereen in de sporthal wordt geregistreerd. Tijdens het badmintonnen zelf is de 1,5-meter-regel niet meer van toepassing. Het kan zijn dat de vereniging in augustus van zaal moet wijzigen. Als dat gebeurt, staat dat op hun website.