Ontbijt

BREUKELEN > Om de start van het nieuwe activiteitenseizoen gezellig in te luiden, nodigt wijkcentrum Breukelen Noord inwoners uit om op 1 september deel te nemen aan een uitgebreide ontbijttafel in het wijkcentrum. Aanvang 09.00 uur. Terwijl u een gezellig praatje met uw tafelgenoten maakt, zorgen zij voor verse jus d’orange, koffie of thee, verse broodjes, diverse soorten beleg en natuurlijk hoort er ook een eitje bij. De deelname is 5 euro pp. U kunt zich hiervoor aanmelden op maandag 16 augustus door een mailtje te sturen aan activiteiten@over-noord.nl onder vermelding van deelname aan ontbijt of het antwoordapparaat van (0346) 751840 in te spreken. Door de anderhalve meter maatregel is er beperkt plaats. Wees er dus snel bij want vol is vol!


Natuuretmaal

TIENHOVEN > Hou je van buiten spelen, avonturen beleven in de natuur? Dan is het jaarlijkse IVN Natuuretmaal in Tienhoven op zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus echt iets voor jou! Voor kinderen met ouders en/of grootouders met overnachting in het hooi of in een tentje bij/op de schapenboerderij. We gaan polsstok-slootjespringen en zwemmen, kralen draaien van echte Vechtrivierklei en natuurkunstwerken maken. We gaan eten uit de natuur, door zelf kruidenboter en pesto te maken van eetbare kruiden. We gaan op watersafari door met schepnet waterbeestjes te vangen. Na het kampvuur gaan we nachtdieren spotten zoals uilen, vleermuizen en nachtvlinders. Daarna slaap je op het hooi onder de kapschuur van de schapenboerderij of in je eigen tentje. De volgende dag een weidewandeling met de boer en natuurbelevingsopdrachten. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20. Aanmelding verplicht bij de contactpersoon. De kosten zijn 17,50 euro per volwassene en 7,50 euro per kind. Elk kind zal minimaal een volwassene mee moeten nemen. 's Avonds gaan we lekker broodjes bakken boven het kampvuur. Wij zorgen voor borden, bekers, bestek, allerlei drinken en vegaburgers, worstjes en brood (ook voor het ontbijt). Neem verder zelf iets te eten mee voor het gezamenlijke buffet, zoals een salade en ontbijtbeleg. Vergeet vooral niet je slaapzak, tandenborstel, handdoek en droge kleren mee te nemen. Blijven slapen is natuurlijk niet verplicht; je kan ook alleen de activiteiten meemaken. Contactpersoon Marijke Zoetelief 06-28265081.


Koffie drinken

MAARSSEN > Treat is Engels voor traktatie en dat is precies wat deze koffie-ochtend op de maandagmorgen beoogt te zijn. Neem plaats op het terrasje en geniet van een kopje koffie met wat lekkers. Kom alleen of met een ander, blijf kort of wat langer. Luister of praat mee, het kan allemaal. Het doel van Treat is simpel: een stukje gezelligheid en even niets hoeven. Kortom: een mooie manier om de week te beginnen! Treat is nog de hele zomer open, elke maandag tussen 10.00 en 12.00 uur. Aanmelden is niet nodig. De locatie is Piet Heinstraat 48 in Maarssen-Dorp.