Inloop

MAARSSENBROEK > Op zondag 29 augustus start de inloopmiddag voor ouderen weer in Kerkcentrum de De Ark. Het is weer tijd voor een kopje koffie of thee, een drankje en een potje rummicubben of sjoelen. Aanmelden voor de inloopmiddagen is niet nodig. Tijd: van 14.00 - 16.00 uur. Wie meer wil weten of vragen heeft, kan contact opnemen met: Mario van Dijk van de Arkgemeenschap, telnr 06- 16077338, Alie Bisschop van de Zonnebloem telnr. 06-42812303. 


Lezing

MAARSSEN > De leerlingen van Willem van Leusden. Het RKD-Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis is een kennis- en documentatiecentrum voor Nederlandse kunst en een van de grootste ter wereld. Bij iedere kunstenaar wordt zo mogelijk vermeld wie zijn leraar of leerling was. Zo staan bij de bekende Utrechtse/Maarssense kunstenaar Willem van Leusden bijna 30 leerlingen vermeld. Aan de hand van beeld en verhalen wordt u in deze lezing meegenomen op de zoektocht naar wie deze leerlingen waren en hoe zij zich wel of niet ontwikkeld hebben als kunstenaar. Hoe was hun relatie met Willem van Leusden? Kortom een ontmoeting met kunstenaars waarvan de werken dichtbij zichtbaar zijn of zelfs wereldberoemd en soms onvindbaar. Verhalen over andere kunstenaars die ook een beeld geven van Willem van Leusden. Bert Appeldoorn, die verbonden is aan het museum, zal de lezing verzorgen. De lezing is op donderdag 7 oktober om 10.00 uur in het Vechtstreekmuseum, Diependaalsedijk 19b te Maarssen. Inloop met koffie/thee vanaf 9.30 uur. De prijs is 8 euro pp; met Museumkaart 5 euro pp. Vooraf reserveren op www.vechtstreekmuseum.nl is verplicht. In het kader van de COVID-19 richtlijnen is er plek voor maximaal 15 personen.


Wijkfeest

MAARSSENBROEK > Op zaterdag 28 augustus is er een wijkfeest in Pauwenkamp van 11.00 tot 16.00 uur. Om 12.00 uur wordt het feest geopend op het grote grasveld door burgemeester Ap Reinders. Er is van alles te doen met springkussens, poffertjes, dansgroepen en een kleedjesmarkt voor bewoners. 


Beeldentuin

MAARSSEN > Gedurende de gehele maand september zijn de keramische beelden van Hansje Aelvoet te zien in haar tuin en atelier aan de Binnenweg 29 te Maarssen. Toegang via de rozenboog aan het eind van de oprit. Hansje werkt vanuit beelden, ervaringen en emoties. Deze vormen de grondstof voor de ideeën die ten grondslag liggen aan haar keramische beelden. Haar werk vervreemdt, maar maakt ook vrolijk. De beelden zijn figuratief en surrealistisch. De proporties van de mens- en dierfiguren met hun uitdijende vormen kloppen bewust niet. De organische vormen ontstonden in de stilte tijdens de coronaperiode. Aan de Binnenweg 29 te Maarssen is de tuin van 1 tot 30 september dagelijks geopend tussen 9.00 en 18.00 uur voor bezoek. Maakt u wel eerst een afspraak? Dat kan telefonisch (06-25190664) of per e-mail: info@hansjeaelvoet.nl.