Brand

BREUKELEN > De brandweer heeft donderdagavond een schoorsteenbrand gedoofd aan de Stationsweg in Breukelen. De bewoners hadden de kachel aangestoken, toen er plotseling flinke rookwolken uit het schoorsteenkanaal kwamen. Volgens buurtbewoners stond de straat zelfs korte tijd blauw van de rook. Brandweerlieden op een ladderwagen hebben het schoorsteenkanaal geveegd. De brand was snel onder controle.


Autodieven

DE MEERN > De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee autodieven aangehouden. 'Vervelend nieuws...twee auto’s gestolen vannacht De Meern + één poging. Het goede nieuws is de arrestatie van twee verdachten én dat we de gestolen auto’s hebben teruggevonden in het Mauritspark. Waren daar heen verplaatst om 'rustig' de katalysatoren uit de auto’s te halen,' zo laat de politie weten. Auto’s zijn gestolen op de Renesselaan, Lichtenberglaan en de poging op de Meentweg. In dit onderzoek is informatie over een donkere Ford met een dakkoffer. Wie heeft zo’n auto zien rijden in de nachtelijke uren in De Meern of wie heeft camerabeelden? Bel 0900-8844. 


Groei

REGIO > De meeste regio's in Nederland zijn economisch gezien van de klap hersteld die het coronavirus heeft uitgedeeld. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In onze provincie is er weliswaar een kleine krimp te zien in stadsgewest Utrecht, maar in het westen van onze regio groeide de economie juist flink. Bij de helft van alle 52 regio's waarin het statistiekbureau Nederland heeft opgedeeld, was de economische omvang groter dan in het tweede kwartaal van 2019. In veertien andere regio's lag het niveau gelijk aan dat van voor de coronacrisis.