Afbeelding

Natuur op Open Monumentendag Natuur, cultuur en vogelwandeling over het Bert Bospad

Vrije tijd

TIENHOVEN > IVN-afdeling Vecht en Plassengebied organiseert op zondag 12 september een excursie door de Westbroekse Zodden over het Bert Bospad. Het pad voert langs een moerasbos, uitgeveende petgaten, trilveen en legakkers, en geeft een goed overzicht van de verschillende verlandingsstadia van een veenweidegebied.

IVN Natuurgidsen begeleiden de wandeling van + 5 km. Naast diverse zeldzame plantensoorten zijn er verschillende soorten vogels te zien, en met een beetje geluk zelfs een visarend.

De excursie start om 10.00 op de parkeerplaats tegenover Kerkdijk nr. 85 in Westbroek en duurt 2.5-3 uur. Het pad kan drassig zijn, dus trek waterdichte schoenen of laarzen aan. Heb je een verrekijker, neem die dan vooral mee.

Deelname is gratis, maar opgave vooraf is verplicht bij Annelies Speksnijder (j.e.speksnijder@ziggo.nl). Het maximum aantal deelnemers is 20; de excursie is toegankelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 16 jaar.

We houden ons aan de RIVM-maatregels van dat moment.

Voor meer informatie over IVN afdeling Vecht en Plassengebied en haar activiteiten kijk op www.ivn.nl/afdeling/vecht-en-plassengebied