Antonius Ziekenhuis – Hein Uitterhaegen Dag1 – Noortje Hendrikx Strukton Rail – Tjark de Vries
Antonius Ziekenhuis – Hein Uitterhaegen Dag1 – Noortje Hendrikx Strukton Rail – Tjark de Vries

Video Werkgevers aan de A2 dagen overheden uit met ambitieus actieplan

Nieuws

LAGE WEIDE > Op 30 augustus hebben werk­ge­vers op de Utrechtse be­drij­ven­ter­rei­nen Lage Weide en De We­te­ring-Haar­rijn een ambitieus plan ge­pre­sen­teerd om een stads­in­farct te voorkomen. HEMA, Het St. Antonius Zie­ken­huis, Strukton en andere on­der­ne­mers gaan duizenden auto’s van de weg halen. Om de ambities kracht bij te zetten hebben ze zich verenigd in de Be­reik­baar­heids­al­li­an­tie A2. Als te­gen­pres­ta­tie vragen ze van het rijk, de provincie en de gemeente Utrecht on­der­steu­nen­de maat­re­ge­len.

Door de co­rona­cri­sis zijn de meeste da­ge­lijk­se files en ver­keers­pro­ble­men een stuk minder pro­ble­ma­tisch geworden dan voorheen op de be­drij­ven­ter­rei­nen. Maar de werk­ge­vers ver­wach­ten dat als ze niet ingrijpen, de files weer snel op het oude niveau zijn van voor de co­rona­cri­sis.

Dit willen ze liever niet, want dat betekent de terugkeer van een dagelijks ver­keers­in­farct tussen 16.00 en 18.00 uur. Voor hen is be­reik­baar­heid heel be­lang­rijk, zowel voor de me­de­wer­kers als de bezoekers. Dus nemen de bedrijven uit de Be­reik­baar­heids­al­li­an­tie A2 graag samen de nodige maat­re­ge­len. Zij vinden het nu het moment om te zorgen dat het reizen anders wordt ingericht dan voorheen.

En dus hebben de werk­ge­vers een ge­za­men­lij­ke werk­agen­da opgesteld. Door thuis­wer­ken, fietsen en het openbaar vervoer te sti­mu­le­ren, hopen ze in 5 jaar tijd 5.000 werk­ne­mers uit de auto te halen. Als tegenprestatie vragen ze van het rijk, de provincie en de gemeente on­der­steu­nen­de maat­re­ge­len en de nodige in­ves­te­rin­gen in goede en veilige fiets­in­fra­struc­tuur, aan­trek­ke­lijk openbaar vervoer en door­stro­ming en be­reik­baar­heid.

Tijdens de energieke kick-off bij­een­komst hebben ruim 30 aan­we­zi­gen zich verbonden aan het actieplan, te beginnen met het uitvoeren van de Goedopweg Mo­bi­li­teits­scan.

Daarnaast zijn drie personen geselecteerd om deel te nemen aan het bestuurlijk overleg met de wegbeheerders, namelijk (van links naar rechts op de foto):

Antonius Ziekenhuis – Hein Uitterhaegen Dag1 – Noortje Hendrikx Strukton Rail – Tjark de Vries 


Over enkele maanden vindt het volgende ondernemersdiner met leden van de Bereikbaarheidsalliantie A2 plaats. Ben je werkgever op Lage Weide of De Wetering-Haarrijn en wil je ook meedoen? Stuur dan een mail naar info@a2alliantie.nl, lees eerst verder op www.a2alliantie.nl en bekijk onderstaande video.