Brand

MAARSSEN > In een woning aan de Driehoekslaan in Maarssen-Dorp heeft dinsdagmiddag brand gewoed in een wasdroger. Twee woningen werden tijdelijk ontruimd. Buren dachten een gaslucht te ruiken en belden daarop de brandweer. Toen de bewoners van het betreffende huis naar buiten kwamen, bleek dat er geen sprake was van een gaslek, maar van een brand in een wasdroger. De brandweer had het vuur snel onder controle en heeft de woning geventileerd. De schade valt mee en er vielen geen gewonden.


Overval

LEIDSCHE RIJN >  In een winkel aan de Praagpromenade in Leidsche Rijn Centrum hebben vijf mannen uit RoemeniĆ« zondag zeven telefoons gestolen in slechts een minuut tijd. Dat meldt de politie op Twitter. Het incident gebeurde gisteren rond het middaguur. De vijf mannen kwamen de winkel binnen en pakten direct zeven telefoons, waarna zij de winkel verlieten. Het kenteken van de vluchtauto werd vervolgens gezien, waarna ANPR (Automatische kentekenplaatherkenning) werd ingezet. Zo kunnen auto's snel worden opgespoord. Heel lang konden de dieven niet van hun buit genieten, want in Tiel greep de politie hen in de kraag. 'In de auto vonden we twaalf telefoons. De mannen staan niet in Nederland ingeschreven en daarom bekijkt het OM de mogelijkheden voor snelrecht,' aldus de politie.


Messentrekker

DE MEERN > In De Meern is een man opgepakt die met een keukenmes instak op de ruit van de chauffeursruimte in een stadsbus. Het incident gebeurde dinsdagavond rond 22.30 uur bij de halte Meerndijk aan de Mauritslaan. De verdachte vernielde ook de ruitenwisser van de Syntus-bus. Daarna verzette hij zich tijdens zijn arrestatie. De politie laat op Twitter weten dat omstanders hebben gefilmd en roept hen op zich als getuigen te melden.