Inbraken

BREUKELEN > De wijkagenten zien in Breukelen helaas een stijging op het gebied van woninginbraken. In de afgelopen twee weken zijn 5 woninginbraken gepleegd. Nu het eerder donker is buiten, lijken de inbrekers weer actief te worden. Zie je iets verdachts? Bel dan direct 112. 


Lastige bestuurder

BREUKELEN > In de nacht van zaterdag op zondag rond 01:30 uur, heeft de politie een bestuurder van een personenauto staande gehouden op de Straatweg in Breukelen. De bestuurder leek onder invloed van drugs. 'Eenmaal toen de collega's de bestuurder staande hadden werd hij direct recalcitrant en wilde aan geen enkel onderzoek meewerken. Zowel de blaastest als de speekseltest heeft de verdachte geweigerd mee te werken. Vervolgens vond de verdachte het ook nodig om de collega's ter plaatse te beledigen,' aldus de politie. De verdachte is aangehouden voor het rijden onder invloed, weigering en belediging. Daarna heeft de bestuurder ook nog de bloedproef geweigerd. Het rijbewijs is daarom ingevorderd. Dat is de procedure als de verdachte alle testen weigert mee te werken.


Brand

BREUKELEN >  In een woning aan de Galgenwaard in Breukelen heeft dinsdagochtend korte tijd brand gewoed. 'Er is 1 persoon met rookinhalatie; deze is door het ambulancepersoneel gecontroleerd. De woning is momenteel onbewoonbaar verklaard. Salvage verzorgt de schadeafhandeling,' aldus de woordvoerder van de Veiligheid Regio Utrecht. 'Aanrijdend kregen wij te horen dat er mogelijk mensen in het pand aanwezig waren. Hierdoor werd er snel opgeschaald naar middelbrand. Ter plaatse bleek dit gelukkig niet het geval en was de brand snel onder controle,' aldus de brandweer Kockengen op Instagram. 'We zijn nog enige tijd bezig geweest met ventileren om de huizen rookvrij te krijgen.'