Hoe blijf jij gezond?

STICHTSE VECHT > Vanuit onderzoeken wordt er de afgelopen jaren steeds meer aandacht gevraagd voor positieve gezondheid. Gezondheid gaat niet meer alleen over de lichamelijke gezondheid, maar het gaat ook over je sociaal en emotioneel gezond voelen. Het gaat over kwaliteit van leven, waarbij jijzelf de persoon bent die hier de regie over heeft. Welzijn Stichtse Vecht wil jou hier zo goed mogelijk bij ondersteunen, zodat je de regie houdt over je leven. Om ervoor te zorgen dat het cursusaanbod goed bij jouw vraag aansluit, doen zij eerst onderzoek. Vul de vragenlijst in en laat weten waar jouw interesses liggen. Scan de QR code op deze pagina of ga naar www.welzijnstichtsevecht.nl/nieuws.


Otterpassages

REGIO > In de periode 11-19 oktober legt de provincie Utrecht twee otterpassages aan bij de Ingenieur Enschedeweg (N212) in De Ronde Venen. Otterpassages zorgen ervoor dat de dieren zich kunnen verplaatsen zonder de weg te hoeven oversteken. De werkzaamheden geven weinig hinder. De werkzaamheden betreffen de aanleg van twee drijvende otterpassages (in Wilnis en in Waverveen), inclusief bijbehorende hekwerken die ervoor zorgen dat de otters niet de weg op lopen maar gestuurd worden richting otterpassage. Rijkswaterstaat en de provincie hebben al faunapassages aangebracht bij het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht en Breukelen, de A2 bij Vinkeveen, de A12 bij de Wiericke, de N212 bij Wilnis en de N201 door de Vinkeveens Plassen.


Hospitium

VLEUTEN > Zaterdag hebben medewerkers van het Johannes Hospitium Vleuten een sponsorloop gehouden om geld in te zamelen voor een nieuwe inrichting van de gastenkamers. De sponsorloop heeft het mooie bedrag van bijna 15.000 euro opgeleverd! Kijk voor informatie op www.hospitiumvleuten.nl.