Juf Aliet werd toegesproken vanwege haar jubileum.
Juf Aliet werd toegesproken vanwege haar jubileum.

Juf Aliet in het zonnetje gezet bij jubileum

NIEUWER TER AA > Een jubileum van 25 jaar voor de klas is zeker de moeite waard om bij stil te staan.


Daarom zette de School met de Bijbel in Nieuwer Ter Aa Juf Aliet in het zonnetje met tal van activiteiten, een cadeau en een aubade. De leerlingen en het onderwijsteam zijn trots op hun juf, die in 1996 kwam werken op de school. Juf Aliet geniet nog elke dag van het lesgeven aan de kinderen en wordt geroemd om haar ijzeren geheugen. Zij weet van elk kind de verjaardag en als je jarig bent mag je ook op haar rug een rondje vliegen als in een vliegtuig. De feestelijke dag van het 25-jarig jubileum begon met het ophalen van juf Aliet van de boerderij waar ze woont. 

In een versierde huifkar met twee paarden werd de jubilaris naar de basisschool aan de Doude van Troostwijkstraat gebracht voor de rest van het feestprogramma. Alle groepen van de school waren klaar voor het ontvangst en hadden een eigen programma met de juf in de klas. De ochtend werd afgesloten met het overhandigen van het cadeau, een toespraak van directeur Peters en een aubade voor de juf met drie liederen, waaronder 'Looft de Heere mijn ziel'. Juf Aliet is God dankbaar voor alles wat ze heeft mogen doen al die jaren. 

In de middag was er een speurtocht voor de leerlingen door het dorp met als thema Juf-Aliet-Catching. Er moesten 20 voorwerpen gezocht worden in het dorp, waaronder juf Aliet zelf. De opdracht bij deze was: ‘maak een selfie met juf Aliet' en dat lukte massaal. Als afsluiting van deze bijzondere dag is het hele onderwijsteam van de School met de Bijbel uit eten gegaan om het 25-jarig jubileum te vieren.