Groene Lintje 2021 GLSV
Groene Lintje 2021 GLSV Piet Paul

Drie genomineerden voor het Groene Lintje

Jury staat voor een lastige keus aan wie de prijs toe te kennen

STICHTSE VECHT > Na publicatie van de groslijst met 13 kandidaten voor het Groene Lintje 2021 heeft de jury van GroenLinks Stichtse Vecht zich verder verdiept in de aanmeldingen


Er zijn drie organisaties geselecteerd die het hoogst scoorden bij de beoordeling. Vrijhof Oostwaard in Maarssen met de biologisch dynamische moestuin voor de productie van lokaal voedsel voor de aangesloten leden. Er wordt op een duurzame manier voedsel geproduceerd met aandacht voor biodiversiteit. Veel van de aangesloten leden werken als vrijwilliger in de moestuin, het heeft dus ook een sociale impact. 

Stichting Groen! Stichtse Vecht. Deze stichting stelt zich ten doel om jongeren (lokaal) te betrekken bij duurzaamheid en is in anderhalf jaar tijd al stevig geworteld in de gemeente Stichtse Vecht. Groen! heeft al veel projecten uitgevoerd: zo zijn er duurzame kookworkshops georganiseerd en werd samen met scholen aandacht besteed aan duurzame kleding. Groen! sluit handig aan bij de belevingswereld van jongeren. Kortom, Stichting Groen! voldoet ook aan alle criteria voor het Groene Lintje. 

De nominatie van Margot Aler van PlantvoorPlant plantenasiel verdient ook terecht de nominatie. Met veel energie en passie weet Margot niet alleen voor de planten te zorgen, maar ook voor de vrijwilligers (17 inmiddels). Al 2 jaar worden planten gedoneerd en geadopteerd vanuit het MEC in Maarssenbroek. Ook de bomenhub was een groot succes afgelopen jaar. Met haar vrijwilligers zorgde zij voor de volgende resultaten: 1928 gedoneerde planten, 1525 geadopteerde planten, 6090 aangeplante bomen in binnen- en buitenland, 146160 kilo CO2-compensatie! 

Op donderdag 28 oktober maakt GroenLinks de winnaar bekend om 19.30 uur bij Hof van Gunterstein in Breukelen,
Aanmelden via communicatie.stichtsevecht@groenlinks.nl.