Word creatief actief bij een club of vereniging

Oproep van de Cultuurmakelaar in Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT > Ondanks alle beperkingen rond corona de afgelopen tijd bruist het culturele leven nog steeds bij tal van organisaties en verenigingen.


Dat bleek onlangs op een bijeenkomst op initiatief van de Cultuurmakelaar Marcel Blekendaal van Stichtse Vecht.
'We hebben de stand van zaken opgenomen in de kunst- en cultuursector in onze gemeente. Gelukkig hebben de meeste verenigingen de corona-tijd doorstaan en de draad weer opgepakt. Er wordt weer samen gezongen en muziek gemaakt, de theatergroepen werken aan nieuwe voorstellingen, de persen van het Grafisch Atelier draaien weer en ik zie dat er weer zeer diverse workshops worden georganiseerd,' zo constateert Marcel Blekendaal.
'En het mooiste is dat bij bijna alle verenigingen en clubs nog ruimte is voor nieuwe leden! Iedereen heeft wel een hobby: luisteren naar muziek, schilderen op de zolderkamer of zingen onder de douche. En ik kan u vertellen uit ervaring: als je een hobby samen met anderen beoefent is dat nog tien keer leuker.
De eerste stap is altijd spannend: misschien heeft u de verf wel altijd verkeerd op het doek aangebracht (maar zo ontstaan de nieuwe kunstvormen) en een repetitieruimte klinkt anders dan de douche. Maar u bevindt zich onder gelijken: iedereen is ooit met een eerste keer begonnen.

Dus trek de stoute schoenen aan en doe eens mee met een repetitie of schrijf u in voor een workshop. De zoekmachines op internet helpen u op weg bij het vinden van een club of vereniging bij u in de buurt, ook in VARnws staan regelmatig oproepen van clubs en verenigingen met open avonden of kennsimakingsbijeenkomsten. En anders kunt u ook altijd de cultuurmakelaar inschakelen, ik denk graag met u mee.'
U kunt Marcel Blekendaal bereiken voor een vraag met een mail naar Cultuurmakelaar@vecht.nl.