De winnaars, genomineerden en wethouder Arjan Wisseborn.
De winnaars, genomineerden en wethouder Arjan Wisseborn. Frans Vanderfeesten

PlantvoorPlant winnaar van Groene Lintje

STICHTSE VECHT > Donderdagavond 28 oktober is de winnaar bekendgemaakt van de verkiezing van het Groene Lintje in Stichtse Vecht. 


De feestelijke uitreiking vond plaats bij biologische boerderij Hof van Gunterstein in Breukelen. Wethouder Arjan Wisseborn was aanwezig om het Groene Lintje op te spelden bij de winnares Margot Aler, initiatiefneemster van PlantvoorPlant bij het MEC in Maarssenbroek.
De verkiezing van het Groene Lintje is georganiseerd door GroenLinks Stichtse Vecht. Uit de lijst van 20 aanmeldingen werd Plantenasiel PlantvoorPlant gekozen als winnaar. De twee andere genomineerden waren Stichting Groen! en Moestuin Vrijhof Oostwaard.

Bij de nominatie van Margot Aler van PlantvoorPlant plantenasiel werd het initiatief al geroemd. Met veel energie en passie weet Margot niet alleen voor de planten te zorgen, maar ook voor de vrijwilligers (17 inmiddels).
Al 2 jaar worden planten gedoneerd en geadopteerd vanuit het MEC in het wijkpark bij Reigerskamp. Ook de bomenhub was een groot succes afgelopen jaar.

Met haar vrijwilligers zorgde de Maarssenbroekse voor de volgende resultaten: 1928 gedoneerde planten, 1525 geadopteerde planten, 6090 aangeplante bomen in binnen- en buitenland, 146160 kilo CO2 compensatie!
Na afloop van de prijsuitreiking werden er volop ervaringen uitgewisseld. Ook ontstonden er onder het genot van een drankje weer nieuwe ideeën voor nieuwe groene initiatieven in Stichtse Vecht, met als thema #samenverduurzamen!