Ongeluk

UTRECHT > Een vrouw van 18 is zaterdag om het leven gekomen bij een ongeluk op industrieterrein Lage Weide in Utrecht. De vrouw fietste ter hoogte van de kruising van de Maarssenbroeksedijk en de Niels Bohrweg toen ze werd aangereden door een bestelbus. Ze is daarna met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar bezweek aan haar verwondingen. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. Ook vraagt de politie of mensen camerabeelden hebben.


Overlast

MAARSSENBROEK > Burgemeester Ap Reinders wil op korte termijn overleg over de aanpak van jeugdoverlast in en rond winkelcentrum Bisonspoor. De winkeliersvereniging van het Maarssenbroekse winkelcentrum trok dit weekend aan de bel met een aantal foto’s op twitter. ‘Bizar, jeugdoverlast Bisonspoor loopt de spuigaten uit en wat is/wordt er aan gedaan, zie hier de trieste aanblik van het terras van een van onze ondernemers’, aldus de noodkreet van de lokale middenstanders. En de burgemeester reageerde snel. ‘Bedankt voor het signaal. Lijkt me goed als winkeliersvereniging, eigenaar/beheerder Bisonspoor, wijkagent politie en gemeente even de koppen bij elkaar steken,’ zo liet burgemeester Reinders weten via twitter.


Brandstichting

LOENEN > In Loenen is op vrijdag 29 oktober rond 21.15 uur een fiets vernield door brandstichting. Deze fiets stond gestald naast de Ludgerusschool in Loenen. De brandweer was snel ter plaatse, maar de fiets bleek al compleet vernield. Een getuige meldde dat er rond het tijdstip van de brand, drie jongemannen waren weggefietst in de richting van de Kon. Julianaweg. De leeftijd van de jongens was ongeveer 16 jaar oud. Een van de jongemannen droeg een opvallende oranje gekleurde jas. Heeft u iets gezien of gehoord? Bel 0900-8844.