Afbeelding
Ed Kamans

Update Onderzoek naar trappenhuis van alle flats Portaal bij Europalaan: ingestorte trap aan de Schaepmanstraat in Maarssen

Nieuws

MAARSSEN > Portaal gaat alle trappen in de portieken van de drie grote flats langs de Europalaan in Maarssen met spoed onderzoeken.

Aanleiding is het instorten zondagmiddag van een trap in een van de portieken van de flat aan de Schaepmanstraat. De trappen in de twee andere portieken worden zondagavond uit voorzorg al gestut. De twee andere flats aan de Troelstrastraat en Kuyperstraat worden maandag onderzocht en dan ook uit voorzorg ook gestut. 

De acht appartementen bij de getroffen portiek zijn zondagavond met hulp van de brandweer al ontruimd omdat er ook geen vluchtweg is in geval van een brand. De bewoners hebben voor de nacht elders onderdak. ‘Bewoners betreffende 8 woningen brengen de nacht helaas elders door. Of bij bekenden of in hotel door Portaal geregeld. Veiligheid voor bewoners is nu belangrijkste. Samen met brandweer zorgen we nu voor ontruiming’, aldus een woordvoerder van Portaal zondagavond. Ook de gemeente was aanwezig bij het eerste overleg over de maatregelen. 

De betonnen trap naar de eerste verdieping klapte er zondagmiddag zo tussenuit en de bewoners zaten enkele uren vast in hun flat. Niemand raakte gewond.

Foto: Ed Kamans

Bewoners klagen al jaren over het gebrekkige onderhoud van Portaal. Enige tijd geleden moesten ook balkons worden gestut wegens gevaar van afbreken. En bij een van flats was  ook stuk van de zijgevel afgevallen

Afbeelding