Afbeelding

E-book: Mensen Maken Stichtse Vecht

Gemeente

STICHTSE VECHT > 2021 is het Nationaal Jaar van de Vrijwillige Inzet met als landelijke slogan: Mensen maken Nederland. De Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht wilde graag in beeld brengen wat vrijwilligers doen voor onze gemeente. Hoe divers ze zijn. En ook laten zien hoe bijzonder en uiteenlopend vrijwilligerswerk is. Met de Mensen Maken Stichtse Vecht verhalen hebben we dat gedaan. Deze hebben we gebundeld en zijn allemaal terug te lezen in een e-book die wij op 7 december, de Dag van de Vrijwilliger, hebben uitgebracht op www.vrijwilligersstichtsevecht.nl.

Zeven inspirerende verhalen van acht bijzondere vrijwilligers Wij waren heel erg benieuwd naar alle mooie en inspirerende verhalen van diverse vrijwilligers. Er zijn namelijk legio aan vrijwilligers in onze gemeente die gedurende een korte of lange tijd hun maatschappelijke bijdrage leveren of hebben geleverd aan de samenleving in Stichtse Vecht. Na een oproep hebben wij het afgelopen jaar acht vrijwilligers mogen interviewen. Carmen, Leo, Trees, Suhayb, Gerda, Joke, Judith en Maartje vertelden ons hun mooie, persoonlijke en echte verhalen. Wij wilden graag weten wat hun beweegt, waar ze voldoening uithalen, waar ze blij van worden en wat hun gaafste ervaring is geweest.

Onze communicatiecollega Nadia Abouzia luisterde met veel plezier naar alle verhalen en deelde deze via diverse kanalen om potentiƫle vrijwilligers te inspireren vrijwilligerswerk te doen! Kijk op www.vrijwilligersstichstevecht.nl voor het e-book en natuurlijk voor leuke vrijwilligersvacatures!