Zelftest

STICHTSE VECHT > ChristenUnie-SGP wil dat inwoners met een U-pas gratis een coronazelftest kunnen krijgen. De fractie wil een motie indienen. De coronapandemie is (helaas) nog niet ten einde. De kosten voor een coronazelftest gaan omhoog door de grote vraag en is steeds meer nodig, zoals bij scholen,’ aldus de fractie, die dus pleit voor gratis test voor de lage inkomens, ook om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In de volgende raadsvergadering wordt duidelijk of er steun is voor de motie.


Bibliotheek

LOENEN > Per 1 januari worden de service-uren van de bibliotheek Loenen aangepast. Op maandag-, woensdag-, vrijdagmiddag en op zaterdag zullen er medewerkers aanwezig zijn voor vragen en hulp. Op dinsdagmiddag en vrijdagavond vervallen de service-uren. De openingstijden blijven verder gelijk. De bibliotheek blijft 7 dagen per week open van 07.00 tot 20.00 uur. U kunt dan zelf boeken lenen en terugbrengen, gebruikmaken van de computers of de krant lezen aan de leestafel. 'Omdat de bibliotheek al jaren met een tekort kampt door het niet indexeren van de subsidie in de gemeente Stichtse Vecht, kijken wij naar besparingsoplossingen met zo min mogelijk impact voor de bezoekers. Wij doen dit in Loenen door minder personeel in te zetten en kunnen op deze manier toch open blijven,' aldus het bestuur van de bibliotheek. Kijk voor actuele openingstijden op www.bibliotheekavv.nl/openingstijden.


Kerstfair

LOENEN > Op vrijdag 10 en zaterdag 11 december is er een 'Kerstfair op de boerderij' bij de fam. van Lindenberg, Rijksstraatweg 169 te Loenen van 11.00 tot 17.00 uur. Een fotograaf maakt foto’s voor uw kerstkaart, er is warme erwtensoep, broodjes warme worst, glühwein en ander lekkers. Ze hebben mooie nieuwe kinderkerstkleding voor een klein prijsje, kerststukjes, nieuwe en gebruikte kerstdecoraties, kerstbomen en nog veel meer. U bent van harte welkom, laat u verrassen! De opbrengst is bestemd voor de voedselbank 'Hoop voor morgen' in Amsterdam Z.O.


Brief

BREUKELEN > Ieder jaar grijpen honderdduizenden mensen wereldwijd rond 10 december (de Internationale Dag van de Mensenrechten) hun mobieltje of pen. Ze schrijven naar presidenten, ministers en koningen. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die onrecht is aangedaan, die onterecht gevangen zijn gezet, worden gemarteld of bedreigd. In veel gevallen zorgt die massale druk ervoor dat hun leven verandert. Ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Schrijf een brief, verander een leven. In de Pauluskerk in Breukelen kunt u samen met anderen brieven of kaarten schrijven en opsturen naar de verantwoordelijken in de betrokken landen. De actie Write for Rights met Amnesty International in Stichtse Vecht met speciale aandacht voor tien mensen die groot onrecht is aangedaan is op zondag 12 december om 15.00-17.00 uur in de Pauluskerk, Straatweg 37, 3621 BG Breukelen. Toegang met QR-controle.