Mondkapje

STICHTSE VECHT > De fractie van de PvdA wil dat de middelbare scholieren in de gemeente gratis een mondkapje kunnen krijgen. Per 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht op de scholen, maar dat zorgt voor problemen, zo denkt de PvdA. Sommige scholen vragen 50 cent voor een mondkapje en ook worden leerlingen geweigerd als ze geen mondkapje op hebben. 'Wij willen dat het college aan de scholen vraagt om de mondkapjes gratis uit te delen aan de leerlingen zolang de maatregelen gelden. En uit het coronafonds eventueel geld beschikbaar te stellen als de scholen er geen budget voor hebben,' aldus PvdA-raadslid Sophia Jeddaoui.


IkPas

STICHTSE VECHT > In januari start voor de 8e keer de campagne ‘IkPas, zet je alcoholgebruik op pauze’. Deelnemers zetten tijdens Dry January hun alcoholgebruik 30 dagen lang op pauze. Gemeente Stichtse Vecht steunt dit initiatief van harte! Het is namelijk heel goed voor je gezondheid om te minderen of te stoppen met het gebruik van alcohol. Veel deelnemers merken dat al tijdens de challenge: ze voelen zich mentaal en fysiek fitter, ze verliezen gewicht en slapen beter. Meer weten over deze challenge? Of wil je zelf meedoen? Kijk dan op ikpas.nl en meld je voor 1 januari 2022 aan!


VARnws in feestmaand

STICHTSE VECHT > VARnws komt de komende weken gewoon uit in print, dus op donderdag 23 december en donderdag 30 december gewoon in uw brievenbus en dat geldt ook voor de eerste week in januari op donderdag 6 januari, En natuurlijk zijn we er ook digitaal op de site en via de nieuwsbrief, die elke donderdagochtend al vroeg verschijnt met ook nieuwe artikelen.