Verkeershinder

MAARSSEN > Op 22 november is op de Sweserengseweg in Maarssen begonnen met de aanleg van twee nieuwe bushaltes omdat de bus de wijk niet meer ingaat. ’Het werk loopt vertraging op door de vele regen van de afgelopen tijd. We maken de werkzaamheden aan de busbaan in westelijke richting (richting Utrecht) voor de kerstvakantie af en starten pas op 25 januari met de werkzaamheden aan de tegenoverliggende busbaan. Het werk dat uitgevoerd moet worden op de rijbaan is naar verwachting eind februari 2022 afgerond,’ aldus de gemeente. Verkeer op de Sweserengseweg moet dus tussen 25 januari en eind februari opnieuw rekening houden met wat extra reistijd. Eind februari zijn de werkzaamheden afgerond, als de weersomstandigheden meezitten. De bushaltes, de busbanen en de extra beveiligde oversteekplaats zijn dan aangelegd. De fietsbeugels worden in verband met lange levertijden pas in maart geplaatst. Tussen 27 december en 25 januari wordt er niet aan de weg gewerkt. In die periode is de weg normaal berijdbaar zonder oponthoud door werkzaamheden.


Treinramp

HARMELEN > Op 8 januari 1962 vond bij Harmelen op de spoorlijn Utrecht-Rotterdam de grootste treinramp uit de Nederlandse geschiedenis plaats. Twee treinen botsten in dichte mist frontaal op elkaar waarbij 93 doden vielen en 52 personen gewond raakten. Omdat het op 8 januari 2022 precies 60 jaar geleden is dat het ongeluk plaatsvond, besteedt het Spoorwegmuseum in een kleine tentoonstelling aandacht aan deze nationale ramp. Op 8 januari 1962 hing er een dichte mist in de polder bij Harmelen. Om 9.15 uur vertrok stoptrein 464 uit Woerden richting Breukelen met 180 reizigers aan boord. Uit de andere richting naderde vanuit Utrecht sneltrein 164 met bestemming Rotterdam. De trein met 11 rijtuigen en circa 900 inzittenden had 6 minuten vertraging. Met een vaart van 125 km/u passeert de sneltrein een geel sein, het teken om af te remmen. De machinist merkt, waarschijnlijk door de dichte mist, dit gele sein niet op. Met fatale gevolgen. Op het moment dat de machinist het rode sein ziet is het te laat. De ravage was enorm.


Goud Inkoop

VLEUTEN > Voor de laatste eer dit jaar kunt u terecht bij de Goud Inkoop Bus. De goudprijs staat historisch hoog en een bezoek aan de bekende goudbus met een gratis taxatie kan dus zeker de moeite waard zijn. De Goud Inkoop Bussen van Juwelier van Moorsel komen regelmatig in de Vechtstreek. De bus staat op dinsdag 21 december tussen 10.00 en 16.30 uur op de weekmarkt in Vleuten aan de Hindersteinlaan. En op woensdag 22 december in Maarssenbroek in Bisonspoor bij de ingang van het zwembad Safari. Kijk ook op www.goudinkoopbus.nl voor alle informatie.


Corona

REGIO > Het is verstandig om in deze onzekere tijd bij een activiteit of bijeenkomst eerst even contact op te nemen met de organisatie of alles nog wel doorgaat. En dat geldt voor de activiteiten uit de krant en de grote digitale agenda op www.varnws.nl.