Afbeelding
Gemeente Stichtse Vecht

Stichtse Vecht begint al met het afsluiten afvalbakken en verzamelcontainers

Nieuws

STICHTSE VECHT > In verband met de jaarwisseling worden ook dit jaar afvalbakken die langs wandelpaden en in parken staan, en openbare verzamelcontainers voor PMD (plastic, blik en drankpakken), papier, textiel en glas afgesloten. De (ondergrondse) containers voor restafval zijn alleen te openen met behulp van een afvalpas. Die blijven in gebruik.

Afvalbakken

“We beginnen deze week met het afsluiten van de afvalbakken, We starten in de buitengebieden en werken naar de dorpskernen toe. In de laatste week van het jaar worden afvalbakken in de centrumgebieden afgesloten. Vanaf maandag 3 januari maken we afgesloten afvalbakken weer open. We starten dan in de centrumgebieden en werken toe naar de buitengebieden’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Verzamelcontainers afgesloten op oudejaarsdag

De verzamelcontainers voor PMD, papier, textiel en glas worden afgesloten op 31 december. In de loop van 1 januari gaan ze weer open.

Vandalisme

Het afsluiten van de afvalbakken en verzamelcontainers is nodig omdat er rond de jaarwisseling altijd weer afvalbakken en verzamelcontainers worden vernield. Het vuurwerkverbod heeft daar maar beperkte invloed op.

Voorkom zwerfvuil, neem afval mee naar huis

Het kan de komende weken dus voorkomen dat je een afvalbak of container treft die afgesloten is. Neem je afval dan weer mee naar huis en voorkom dat het op straat belandt. Zo kun jij helpen om Stichtse Vecht schoon, heel en veilig te houden.