Gaslek

MAARSSENBROEK > In Maarssenbroek zijn maandag drie bedrijven op een bedrijventerrein aan de Zonnebaan tijdelijk ontruimd geweest wegens een gaslek. Er waren vijftien medewerkers uit voorzorg geëvacueerd. Het lek zat in een hoofdleiding van 16 centimeter doorsnee. Stedin heeft een ballon geplaatst aan beide kanten van het lek, daardoor is de lekkage tijdelijk verholpen.


Auto-inbraken

STICHTSE VECHT > De afgelopen weken wordt er weer regelmatig in auto’s ingebroken waarbij dieven in sommige gevallen ook zonder braakschade de auto leegroven. De buit bestaat meestal uit airbags, boordcomputers, katalysatoren en navigatiesystemen, zo waarschuwt de politie Stichtse Vecht. Steeds meer auto’s hebben een ‘slimme’ autosleutel met een zogenaamde ‘keyless entry’ of een variant daarvan. Dat is een comfort optie, waardoor een auto automatisch opent wanneer u in de buurt komt. Inbrekers zijn in staat om het signaal van de autosleutel vanaf buiten op te vangen, terwijl de sleutel in uw woning ligt. Daarna kunnen ze binnen een paar minuten hun slag slaan. Dit doen ze meestal tijdens de nachtelijke uren. De veiligste optie is om dit signaal bij uw dealer te laten deactiveren, maar u kunt ook andere maatregelen nemen. Bewaar dan bijvoorbeeld uw sleutel niet binnen 2 meter van uw auto. Door gebruik van een signaalversterker kunnen dieven heel makkelijk uw auto openen.


VARnws in feestmaand

STICHTSE VECHT > VARnws komt volgende week alleen digitaal uit door de vakantie, onzekerheden rond corona en de lockdown. Het is een complete krant met advertenties en familieberichten. De krant is te vinden op www.varnws.nl. Via onze nieuwsbrief kunt u de krant al donderdagochtend in uw mailbox krijgen met ook extra artikelen. Donderdag 6 januari valt er weer een papieren krant in uw brievenbus.