Bridge

LOOSDRECHT >  De bridgekroegentocht 'Bridge aan de Dijk' in Oud-Loosdrecht op 5 februari 2022, die al vele jaren wordt georganiseerd door de Lions Club Loosdrecht, kan door de huidige coronamaatregelen niet doorgaan. De organisatie heeft tot de persconferentie van 14 december gewacht met dit besluit in de hoop dat het, bij velen zo populaire, evenement toch nog kon worden gehouden. Maar helaas zijn de huidige omstandigheden en de zorgen om de oprukkende omikronvariant zodanig dat de Lions Club Loosdrecht geen garanties kan geven voor een veilig toernooi waar ruim 200 bridgers aan deelnemen. Als alles goed gaat staat de volgende bridgekroegentocht op het programma voor 4 februari 2023. De bridgekroegentocht levert al meer dan tien jaar een groot bedrag op dat wordt geschonken aan een goed doel, zoals de Voedselbank Stichtse Vecht. De Lions Club Loosdrecht hoopt dat op 4 februari 2023 weer vele bridgers in goede gezondheid kunnen meedoen.


Kerststraatzang

BREUKELEN > Elk jaar gaat er een grote groep mensen Eerste Kerstdag ’s morgens vroeg op pad om kerstliederen te zingen bij Woonzorgcentrum de Aa en 't Heycop en het goede nieuws van Kerst te delen met de bewoners. Dit wordt elk jaar weer in grote dank aanvaard door de ouderen. 'Maar helaas kunnen we dit jaar door de corona geen kerstliederen komen zingen. Wat zullen wij, maar ook u, dit missen. We hopen dat de kerstraatzang in 2022 met Kerst wel weer door kan gaan. Uiteraard willen wij u allen heel fijne kerstdagen toewensen en alle goeds voor 2022', aldus de NGK Breukelen.


Kerstbomen

STICHTSE VECHT > De gevolgen van het coronavirus zijn nog steeds merkbaar, ook in de gemeente Stichtse Vecht. Er gelden maatregelen om een verdere stijging van het aantal coronabesmettingen te beperken. Van versoepelingen van deze maatregelen is nog geen sprake. Dit heeft helaas tot gevolg dat ook dit jaar de traditionele kerstbomeninzameling door de jeugd niet kan plaatsvinden. We zullen daarom ook dit jaar het huis aan huis ophalen van de kerstbomen uitbesteden aan een professionele partij, PreZero. Het is jammer dat een jarenlange traditie voor het tweede jaar op rij niet kan doorgaan. De kerstboominzameling in Stichtse Vecht brengt jaarlijks honderden kinderen met ouders op de been die in korte tijd duizenden bomen afleveren bij inleverpunten in de kernen. Dit zorgt voor veel verplaatsingen en contactmomenten. Het is lastig om de huidige maatregelen op te volgen tijdens de kersbomeninzameling. Als gemeente zijn we daarnaast verantwoordelijk voor het welzijn en de gezondheid van de medewerkers die de kerstbomen ophalen en afleveren bij de afvalscheidingsstations. Via de Afvalwijzer, onze website, social media en VARnws zullen we inwoners informeren over de momenten waarop de kerstbomen huis aan huis worden ingezameld.