Burgemeester Reinders met twee bestuursleden van 'de Poldermodellen'.
Burgemeester Reinders met twee bestuursleden van 'de Poldermodellen'. Maarten Bootsma

Burgemeester Reinders maakt kennis met 't Web

LOENEN > Afgelopen vrijdagochtend 17 december bracht burgemeester Ap Reinders een bezoek aan de acht verenigingen die hun 'speelvloer' hebben in ’t Web in Loenen.


De beheerder van ’t Web, Roy Heesakkers, heette namens de aanwezige verenigingen burgemeester Reinders van harte welkom en nodigde hem uit om kennis te gaan maken met de aanwezige leden en zich te laten informeren over hun activiteiten voor en door de inwoners van Loenen.
Onder het genot van een kop koffie en een petitfour werd het een ongedwongen rondgang langs de aanwezige leden van de Schaakvereniging Vecht & Ommelanden, het orkest OrVeO, de Loenense Dam Vereniging, het Projectkoor De Poldermodellen, het Cursusproject Loenen, de Bridge Club Loenen, de Dam Club Loenen, de Peuterspeelzaal/BSO Heldenopvang en de Fotoclub Loenen. Voor elk van deze aanwezigen werd ruimschoots de tijd genomen om te luisteren naar hun activiteiten binnen de actieve gemeenschap van Loenen.

Onderwerpen die zeker aan de orde kwamen waren onder meer de coronamaatregelen en de effecten hiervan op ledenaantallen maar ook op toekomstige ledenaanwas van de verenigingen. Enkele verenigingen zagen hun ledenaantal teruglopen terwijl anderen geen nieuwe leden konden aantrekken in deze lastige periode. En dat was dus nog voor de lockdown.
De sfeer waarin de gesprekken plaatsvonden was ontspannen - met af en toe een schaterlach - en de verenigingen konden hun activiteiten goed over 'het voetlicht' brengen.