Kerstnacht

BREUKELEN > Op Kerstavond (vrijdag 24 december) is er weer een gezamenlijke kerstnachtdienst van de Protestantse Wijkgemeente Pieterskerk en de Nederlands Gereformeerde Kerk (het Witte Kerkje) te Breukelen. In verband met corona zal de dienst dit jaar opnieuw online worden uitgezonden. U bent van harte uitgenodigd deze dienst mee te beleven, om 21.00 uur in de Pieterskerk te Breukelen. Het thema van de kerstnachtdienst is: 'Geen plek!'. Ds. Frank Schneider zal hierover een meditatie verzorgen naar aanleiding van Lucas 2: 1-20. Medewerking aan deze dienst wordt verleend door Thirza Langeraar die met haar prachtige stem een aantal kerstliederen ten gehore zal brengen. Daarnaast is er een zanggroep bestaande uit een aantal leden uit de Pieterskerk en het Witte Kerkje. Het orgel wordt bespeeld door Jan Pieter Karman. De dienst wordt online uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl. Het verdient aanbeveling om de televisie reeds in te schakelen rond 20.45 uur om de inleiding tot de dienst niet te missen.


Oliebollen

MAARSSENBROEK >  Ook dit jaar kunt u weer heerlijke oliebollen en appelbeignets bestellen bij De Ark. De oliebollen en appelbeignets kunt u bestellen op www.ark-acties.nl. De oliebollen zullen bij u afgeleverd worden op vrijdag 31 december tussen 08.30-13.00 uur. Telefonisch te bestellen via 06-18452249 of (0346) 569548 (Christiaan Roetman). Prijzen: 5 oliebollen (met of zonder rozijnen) 4,25 euro, 10 oliebollen (met of zonder rozijnen) 8,50 euro,  4 Appelbeignets 7 euro.


Historisch

REGIO > In verband met de coronamaatregelen zijn de studiezalen in Breukelen en Weesp tot en met 14 januari gesloten voor onderzoek. 'Voor urgente dienstverlening blijven wij beschikbaar. Hieronder verstaan wij verzoeken van bijvoorbeeld ambtelijke, juridische, notariƫle en bouwkundige aard. Ook wetenschappelijk onderzoek met een deadline valt hieronder. Afhankelijk van het bouwjaar kun je bepalen of je bouwdossier bij het RHCVV aanwezig is of dat het bij de gemeente op te vragen is. De bouwdossiers zijn niet gedigitaliseerd, alleen fysiek in te zien op onze studiezaal in Breukelen,' aldus het centrum. Kijk voor alle informatie of het aanvragen op https://www.rhcvechtenvenen.nl.


Snelschaken

DE MEERN > Schaakvereniging TRIO houdt op 27 december het jaarlijkse open snelschaakkampioenschap. Net als vorig jaar gaat dit ook dit jaar weer digitaal en iedere schaakliefhebber die interesse heeft om aan dit kampioenschap deel te nemen is van harte welkom. De voorgaande jaren, ook de digitale versie, waren bijzonder leuk, gezellig en met goede schakers en dito partijen. Wie wordt de nieuwe snelschaakkampioen 2021 van TRIO? De laatste jaren waren Niels van Alsemgeest en Bert Burggraaf externe spelers die met de trofee aan de haal gingen. Wilt u ook een gooi doen naar het kampioenschap? Kijk dan naar de informatie op de website van TRIO over hoe aan te melden voor het toernooi. De informatie is te vinden op www.trioschaak.nl.