Schaaktafels

LEIDSCHE RIJN > De schaaktafels in het Máximapark zijn populair. Daarom zijn er nu ook 3 statafels en 1 rolstoeltoegankelijke tafel geplaatst, met hulp van het initiatievenfonds. Bij de nieuwe tafels kunt u zowel schaken als dammen.


Zoekwijzers

STICHTSE  VECHT > Onderzoek in de online archiefinventarissen kan best lastig zijn. Om je een beetje op weg te helpen heeft het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen drie nieuwe zoekwijzers gemaakt; één voor onderzoek doen in Doop- Trouw- en Begraafboeken, één voor onderzoek doen in de Burgerlijke Stand en één voor de Historische Bibliotheek en Documentatie. De zoekwijzers geven je eerst wat achtergrondinformatie over de bron of collectie. Daarna wordt er uitgelegd hoe en waar je kunt zoeken in de verschillende bronnen en ook welke hulpmiddelen er zijn om de resultaten te filteren, bijvoorbeeld op een specifieke plaats of een type bron. Daarnaast geven de zoekwijzers ook nog een aantal zoektips die vooral bij het zoeken naar een familielid erg goed van pas kunnen komen. 'Heb je nog een idee voor een nieuwe zoekwijzer? Laat het ons weten op info@rhcvechtenvenen.nl en dan gaan wij ermee aan de slag', aldus het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen.


Singelloop

UTRECHT > De Singelloop Utrecht vindt - na twee jaar afwezigheid wegens Covid-19 plaats op zondag 2 oktober 2022. Vanaf vandaag is het voor iedereen weer mogelijk om zich in te schrijven. De startbewijzen van de lopers die zich al hadden ingeschreven voor de editie die gepland stond op 3 oktober 2021, blijven geldig voor de 70e editieDe Singelloop Utrecht draagt met trots het vaandel van oudste stratenloop van Nederland. Het loopevenement - met onderdelen voor jong en oud - wordt voor de 70e keer georganiseerd. In de ochtend gaan de kinderen van start met de Kids Run 1 km en 2.5 km. In de middag starten de Nedal UBN 5 km en 10 km Singelloop Utrecht, die de deelnemers langs de authentieke Utrechtse Singels voeren.
Het Wilhelminapark wordt traditiegetrouw omgedoopt tot het bruisende hart en er staan weer verschillende bands om de deelnemers aan te moedigen. De start van de Nedal UBN 5 kilometer Singelloop Utrecht en de 10 kilometer Singelloop Utrecht is op de befaamde Maliebaan om daarna te finishen in het Wilhelminapark. Ieder jaar worden er veel persoonlijke records gelopen op de snelle parcoursen van de 5 en 10 km, waarbij het topatletenveld op de 10 km de strijd zoals gewoonlijk zal aanvoeren. Het goede doel van deze editie is KWF. Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Voor al die mensen maakt KWF al 72 jaar het verschil. Deelnemers kunnen óók het verschil maken door zich via KWF in te schrijven. Je krijgt dan een eigen actiepagina waarmee sponsorgeld opgehaald kan worden. Bij 500 euro of meer aan sponsorgeld ontvangen deelnemers een gratis startbewijs en het Ren tegen kanker-shirt. Je kunt je inschrijven voor de 70e editie via www.singellooputrecht.nl.