Brand

LAGE WEIDE > In een bedrijfspand aan de Atoomweg in Utrecht heeft zondagmiddag korte tijd een brandje gewoed. Het ging om een opslag van accu’s en batterijen. Meerdere brandweereenheden waren ter plaatse. De melding van de brand werd rond 13.00 uur gedaan. Het vuur in het gebouw was een uur later al onder controle. Tijdens de brand kwam veel rook vrij. Het pand wordt daarom geventileerd. Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan wordt uitgezocht.


Straatroof

BREUKELEN > Een van de verdachten van een gewelddadige straatroof in Breukelen blijft nog zeker tien dagen in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald, nadat vier minderjarigen deze week zijn voorgeleid voor het misdrijf eind november. Op zaterdagavond 20 november kwam een 15-jarige jongen uit Breukelen naar een afspraak met een meisje in park Boom en Bosch. Hij werd daar hard geslagen en raakte gewond. Volgens de politie namen de straatrovers daarna een sieraad mee. Afgelopen donderdag werden vijf mogelijke daders gearresteerd. Een 19-jarige man mocht direct na zijn verhoor al naar huis. Hij wordt net als de overige arrestanten nog altijd verdacht. Het Openbaar Ministerie beslist volgende week of ze de verdachte die nog wel vastzit langer in de gevangenis wil laten blijven.


Autokraak

UTRECHT > Op de Vleutenseweg in Utrecht heeft de politie een man opgepakt nadat omstanders zagen dat hij had ingebroken in een auto. Dat meldt de politie op Instagram. De getuigen konden een goed signalement doorgeven aan de politie, waarna agenten een kijkje gingen nemen. 'Wij troffen de autokraker in een andere auto aan op de Vleutenseweg, niet ver van de auto waar hij als eerste had ingebroken,' schrijft de politie.