Oecumenische Viering

VLEUTEN > In de week van 16-23 januari komen christenen uit allerlei tradities en confessies over de hele wereld bijeen om te bidden voor de Eenheid van de Kerk. Eenheid is net als Heiligheid, Apostoliciteit en Katholiciteit een wezenskenmerk van de kerk. 

Ook in Leidsche Rijn vieren de kerken een dienst - dit jaar voorbereid door christenen uit het Midden-Oosten - op zondag 16 januari om 19.30 uur, waarin voorgaan Dirk Jan Horjus van de Baptistengemeente, Esger Renkema, predikant in opleiding PKN en Idelette Otten van de Torenpleinkerk. 

Dick van Dijk bespeelt het orgel. Cantores zingen o.l.v. Samuel Reid Navarro. Helaas zal de dienst vooralsnog alleen online te volgen zijn Via http://www.torenpleinkerk.nl/uitzending.


Kindcentrum

LEIDSCHE RIJN > In januari 2022 start de nieuwbouw van Kindcentrum Leeuwesteyn. Het komt midden in de wijk Leeuwesteyn. In het Kindcentrum zitten kinderopvang, basisschool en naschoolse opvang bij elkaar, voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Hierdoor ontwikkelen kinderen zich in één doorgaande leerlijn. 

Op dit moment zit het kindcentrum in een tijdelijk gebouw, precies tegenover de plek van de nieuwbouw. De school en de gemeente verzorgen een online informatiebijeenkomst over de nieuwbouw van Kindcentrum Leeuwesteyn op 18 januari van 19.30 tot 20.30 uur. 

Wilt u deelnemen aan de informatieavond? Meldt u zich dan vooraf aan via de site van de gemeente.


Wandelen

HAARZUILENS > Het wandelpad op de golfbaan en de Haarlaan bij Vleuten en Haarzuilens is open voor publiek. De 18 holes golfbaan De Haar was rond de zomer van 2021 al klaar. Dus wilt u een stukje wandelen? Ontdek dan het wandelpad en geniet van de natuur dicht bij huis.


Leesclubs

UTRECHT > Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Leden van een leesclub ontmoeten mensen om samen over boeken te praten. Om boeken met andere ogen te bekijken en nieuwe dingen te ontdekken. 

Voor wie wil weten of een leesclub iets voor hem of haar is, Senia organiseert informatiebijeenkomsten in de bibliotheek van Utrecht. Meer over de werkwijze van Senia, zie www.senia.nl. De locatie is de  bibliotheek Neude, Neude 11 in Utrecht. En de bijeenkomsten zijn dinsdag 25 januari om 14.00 uur: moderne literatuur, woensdag 26 januari om 10.30 uur: geschiedenis, vrijdag 28 januari om 14.00 uur: poëzie (nieuw in het programma van Senia). 

Toegang is gratis en iedereen is welkom. Aanmelden via info@senia.nl. De bijeenkomsten zijn coronaveilig en er wordt 1,5 meter afstand aangehouden. Daarom is het aantal beschikbare plaatsen beperkt.