Oostdam

HARMELEN > De afbouw van de Oostdam is begonnen. Tot en met 18 februari wordt er geasfalteerd, de verlichting teruggeplaatst en worden de verkeerseilanden en de fietspaden teruggebracht naar de oorspronkelijke situatie. Voor deze werkzaamheden is ruimte nodig om het werk uit te kunnen voeren. 

Hierbij is het instellen van eenrichtingsverkeer noodzakelijk. De richting stad-uit blijft beschikbaar. Gemotoriseerd verkeer kan het centrum bereiken via de westkant en verlaten via de Oostdam. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de huidige omleidingen en voetgangers worden om het werk heen geleid. 

Met de busmaatschappijen en de nood-en huldiensten zijn afspraken gemaakt over een goede bereikbaarheid. Naar verwachting wordt de Oostdam in het weekend van 18 februari weer opengesteld voor al het verkeer. 


Fruitbomen

BREUKELEN > Ook dit jaar organiseert Groei & Bloei, afdeling Vecht & Venen, weer een cursus Fruitbomen Snoeien en wel op zaterdagochtend 12 februari bij Hoveniersbedrijf Degenkamp, Zandpad 72 te Breukelen. Deze cursus wordt gehouden onder de deskundige leiding van Gerard Dalhuizen en is toegankelijk voor leden en niet-leden van Groei & Bloei. 

Een tuin is niet compleet zonder fruitbomen en -struiken. Voor een goede opbrengst is een juiste snoei belangrijk. Eerder vruchten, mooiere vruchten, sterkere boom. Het wegnemen van zomaar wat takken is af te raden. Traditiegetrouw wordt de ochtend begonnen met een stukje theorie onder het genot van een kopje koffie of thee, dit jaar op wat grotere afstand van elkaar, maar zoals vanouds aangeboden door de firma Degenkamp. Aanmelden: Tel. 06-51205455 of via jog@stroomzicht.nl, graag voor  1 februari 2022.



Vecht Cup

STICHTSE VECHT > De vierde editie van het Vecht Cup Toernooi gaat plaatsvinden op zaterdag 4 juni.  Wederom wordt dit toptoernooi georganiseerd op het sportpark van VV Maarssen. We hopen spoedig te kunnen melden of we ook weer op het sportpark van FC Breukelen terecht kunnen. Bij VV Maarssen worden de wedstrijden van O13 en O15 gespeeld. 

Voor zover mogelijk worden de teams ingedeeld op speelsterkte in een A-categorie en een B-categorie met aparte poules en aparte prijzen. Hierdoor is het toernooi voor meerdere speelsterktes geschikt en kunnen voetbalverenigingen diverse teams uit een en dezelfde leeftijdscategorie afvaardigen. 

Teams kunnen aangemeld worden via info@vechtcup.nl. Geeft u aan om welk team het gaat, in welke klasse het team speelt alsmede de contactgegevens van de trainer / begeleider. De organisatie neemt dan de aanvraag in behandeling, het aangemelde team is pas na bevestiging toegelaten tot het toernooi.